Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation обяви новите I/O модули за безопасност FLEX 5000

22.10.2019   |   Технологии
 

Новите I/O модули за безопасност Allen-Bradley FLEX 5000 могат да отговорят на нуждите на производителите в преработвателната и тежката индустрия, когато са необходими фиксирани кабелни окончания или както вертикален, така и хоризонтален I/Oмонтаж при приложения за разпределена безопасност, информират от Rockwell Automation.

"Трите нови I/O модула FLEX 5000 предоставят разпределени безопасни I/Oза контролерите Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380 и GuardLogix 5580. Модулите за безопасност могат да бъдат комбинирани със стандартни I/O модули за постигане на интегрирани безопасност и управление в една-единствена разпределена I/O платформа", обясняват от компанията.

Модулите предлагат времена за реакция от 4,5 милисекунди, за да подпомогнат проектантите в създаването на по-малки, по-опростени и не толкова скъпи машини и оборудване. Те предоставят и обширна диагностична информация, улесняваща потребителите в идентифицирането на неизправности въз основа на данни в реално време.

I/Oмодулите за безопасност са TÜVсертифицирани за експлоатация в защитени приложения до SIL 3 и PLe, Cat. 4. Те могат да функционират в екстремни условия и да бъдат свързани директно към медни или оптични мрежи. Предлагат се и с подходящи опции за покритие за допълнителна защита от въздействия на околната среда, подчертават от Rockwell Automation.

В допълнение към новите I/Oмодулите за безопасност,FLEX 5000 EtherNet/IP адаптерите вече поддържат мрежовия стандарт Parallel Redundancy Protocol (PRP). Според експертите от Rockwell Automationтази Ethernetтопология позволява на проектантите да създадат резервна мрежова инфраструктура с висока експлоатационна готовност,спомагаща за свеждане на рисковете от престой до минимум.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Allen-Bradley FLEX 5000   модули за безопасност  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...