Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation обяви новите I/O модули за безопасност FLEX 5000

Новите I/O модули за безопасност Allen-Bradley FLEX 5000 могат да отговорят на нуждите на производителите в преработвателната и тежката индустрия, когато са необходими фиксирани кабелни окончания или както вертикален, така и хоризонтален I/Oмонтаж при приложения за разпределена безопасност, информират от Rockwell Automation.

"Трите нови I/O модула FLEX 5000 предоставят разпределени безопасни I/Oза контролерите Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380 и GuardLogix 5580. Модулите за безопасност могат да бъдат комбинирани със стандартни I/O модули за постигане на интегрирани безопасност и управление в една-единствена разпределена I/O платформа", обясняват от компанията.

Модулите предлагат времена за реакция от 4,5 милисекунди, за да подпомогнат проектантите в създаването на по-малки, по-опростени и не толкова скъпи машини и оборудване. Те предоставят и обширна диагностична информация, улесняваща потребителите в идентифицирането на неизправности въз основа на данни в реално време.

I/Oмодулите за безопасност са TÜVсертифицирани за експлоатация в защитени приложения до SIL 3 и PLe, Cat. 4. Те могат да функционират в екстремни условия и да бъдат свързани директно към медни или оптични мрежи. Предлагат се и с подходящи опции за покритие за допълнителна защита от въздействия на околната среда, подчертават от Rockwell Automation.

В допълнение към новите I/Oмодулите за безопасност,FLEX 5000 EtherNet/IP адаптерите вече поддържат мрежовия стандарт Parallel Redundancy Protocol (PRP). Според експертите от Rockwell Automationтази Ethernetтопология позволява на проектантите да създадат резервна мрежова инфраструктура с висока експлоатационна готовност,спомагаща за свеждане на рисковете от престой до минимум.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Allen-Bradley FLEX 5000   модули за безопасност  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...