Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Компании подкрепят обучителна програма по автоматизация в Девин

08.10.2019   |   Проекти
 

От тази учебна година в Професионална гимназия по електротехника "А.С.Попов" в град Девин стартира специализирана образователна програма по специалност "Автоматизация на непрекъснати производства" за получаването на средно образование с трета степен на професионална квалификация. Програмата се осъществява с подкрепата на Девин ЕАД, фабриката за бутилиране на минерална вода ТПК Михалково и Механичен завод.

"От 26 години Девин е двигател на икономическия и социален просперитет в региона. Ние сме голям инвеститор и водещ работодател в район с традиционно висока безработица. Стремим се да сме пример за отговорно лидерство и имаме дългосрочен ангажимент към развитието на града. Инвестираме в образователни и социални инициативи, продуктови иновации и нови технологии, грижим се за опазването на околната среда и на природните ресурси, развиваме и промотираме своите служители. Обучителната програма в местната гимназия е още един израз на грижата и отговорността ни към прогреса на местната общнос", сподели Томас Кренбауер, изпълнителен директор на Девин.

Компаниите осигуряват и месечна стипендия на 9 ученика, които стартират обучението си в специализираната паралелка. Предвидени са също платени стажове в производствените предприятия на трите комании.

     
Източник: Девин; снимка: Dreamstime

Ключови думи: Девин   ТПК Михалково   Механичен завод  

SAT
Robotics-Bulgaria.com
Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...