Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation e сред основателите на Глобалния алианс по киберсигурност на ISA

07.10.2019   |   Бизнес
 

Международната асоциация по автоматизация (ISA) обяви Rockwell Automation като един от основополагащите членове на Глобалния алианс по киберсигурност. Организацията обединява индустрията, правителствените агенции и други, работещи в помощ на по-сигурните промишлени дейности. Някои от целите на Алианса са ускоряване на разширението и приложението на стандартите ISA/IEC 62443, осигуряване на опитна и запозната с проблемите в областта работна ръка и оптимизиране на инициативите за съответствие и превенция.

"Трябва да работим заедно като индустрия, защото атака срещу един от нас е атака срещу всички. Сътрудничейки си както с партньори, така и с конкуренцията, можем да разработим общи решения за по-сигурни дейности. Освен това можем да се заемем и с проблеми като недостига на умения, които директно влияят върху сигурността. Приканваме и клиентите ни да се включат в тази инициатива, защото ние работим, за да защитим техните дейности и бихме искали да чуем гласовете им", споделя Мегън Самфорд, директор продуктова сигурност в Rockwell Automation.

"Киберсигурността е от критично значение за дигиталната трансформация. Важна е не само за защитата на информация и интелектуална собственост, но и за предпазването на физическите активи, околната среда и безопасността на персонала. Ангажиментът ни към Глобалния алианс по киберсигурност ще е поредната важна стъпка в усилията ни да подпомогнем клиентите си в идентифицирането и ограничаването на рискове", заяви изпълнителният директор на Rockwell Automation Блейк Морет.

ISA разработва ISA/IEC 62443, единствените в света базирани на консенсус стандарти за киберсигурност в автоматизацията и системите за управление. Rockwell Automation се сертифицира по ISA/IEC 62443-4-1 за Security Development Lifecycle, който се използва за осигуряване на сигурност по време на жизнения цикъл на продуктите. Компанията наскоро представи и първия индустриален контролер, сертифициран по ISA/IEC 62443-4-2.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   ISA   киберсигурност  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...