Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи нови хигиенни решения за ХВП и фармацевтичната индустрия

Rockwell Automation обяви новите серво мотори хигиенно изпълнение Allen-Bradley Kinetix VPH и версията в неръждаема стомана на графичния терминал Allen-Bradley PanelView Plus 7, които допринасят за лесно постигане на съответствие със стандартите.

Операторският терминал от неръждаема стомана PanelView може да се използва за машини в зоната, където се прилага често миене, без да е необходимо поставяне на защитен капак или изолиране. Това помага за предпазване на качеството на продукцията и улеснява процесите на почистване, същевременно елиминирайки препятствията към HMI интерфейса, така че операторите да могат да следят по-добре производството.

"При производството на храни и напитки търсенето на по-голямо разнообразие от продукти създава необходимост от по-малки и по-гъвкави машини с HMI, разположени в близост до процеса. За да позволи това, версията от неръждаема стомана на нашия PanelView Plus 7 е устойчива на контаминация и почистване с химикали", коментира Дан Хенбъри, бизнес мениджър в Rockwell Automation.

Продуктът е първият за индустрията HMI терминал с общо предназначение, сертифициран от американската Национална фондация по хигиена (NSF). Той има степен на защита IP69K, осигуряваща устойчивост на почистващи процедури под високо налягане, с висока температура и химикали. Включва и силиконово уплътнение, предназначено за ХВП, с отличаващ се син цвят, помагащ на персонала да забележи, ако има нужда то да бъде подменено.

Новите серво мотори хигиенно изпълнение Kinetix VPH могат да подобрят надеждността на машините и да повишат безопасността за консуматорите благодарение на това, че са в съответствие със строгите стандарти в областта. Хигиенният дизайн, включително корпусът от висок клас неръждаема стомана с гладка повърхност, позволява възможност за почистване и редуциране на риска от замърсяване.

"Някои серво мотори могат да се повредят само няколко седмици след като са били подложени на почистване с дезинфектанти. Възможно е монтирането на защитни капаци за предпазване на моторите, но това само удължава процеса на почистване и създава рискове от контаминация. Новите ни серво мотори хигиенно изпълнение правят почистването по-лесно и по-ефективно, допринасяйки за редуциране на времето на престой и подобряване на цялостната ефективност на оборудването", подчертава Уенди Ду, продуктов мениджър в Rockwell Automation.

Серво моторите са проектирани в съответствие със стандартите на EHEDG и 3-A и са със степен на защита IP69K. Могат безпроблемно да бъдат интегрирани със серво задвижванията Allen-Bradley Kinetix 5500 и 5700 с един-единствен кабел, което оптимизира скоростта и прецизността на машината. Предлагат се в различни размери и варианти, подходящи за разнообразни приложения в производството на храни и лекарства.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Rockwell Automation   Ротек   хигиенен дизайн   серво мотори   операторски терминали  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...