Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ISA създаде Глобален алианс по киберсигурност

27.08.2019   |   Бизнес
 

Международната асоциация по автоматизация (ISA) създаде отворената платформа за обмен на опит в областта на киберсигурността ISA Global Cybersecurity Alliance. Новият Алианс ще обедини компании крайни потребители, доставчици на системи за управление, системни интегратори и др.

"Няколко водещи доставчици на решения за автоматизация и други решения проучиха как могат да работят съвместно с ISA за проактивно повишаване на осведомеността и внедряването на най-добри практики и стандарти по отношение на киберсигурността във всички засегнати сектори. Като независима организация с нестопанска цел, посветена на подобряване на оперативната ефективност, единствено ISA може да осигури платформа за отворени, съвместни дискусии и споделяне на знания", заяви изпълнителният директор на ISA Мери Рамзи.

Сред целите на Глобалния алианс по киберсигурност е насърчаване на внедряването и постигането на съответствие със световните стандарти. Алиансът ше разработи и програми за сертификация и обучение за професионалисти от индустрията. Очаква се ISA скоро да обяви първоначалните членове на Алианса, тъй като понастоящем все още се водят преговори с няколко многонационални компании.

     
Източник: ISA; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ISA   киберсигурност  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...