Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи интуитивен балансьор за подобрена ергономичност и безопасност - 09.08.2019

09.08.2019   |   Начало»Технологии
 

Наскоро Festo представи сервопневматичен балансиращ агрегат, който позволява лесното повдигане и преместване на тежки товари, информират от компанията. Системата автоматично засича теглото на товара и самостоятелно регулира балансиращата сила, дори когато се прибавят или премахват окачени товари. Според специалистите от Festo това прави производствените процеси с голям брой модификации много по-гъвкави. Работата с балансьора е изключително лесна благодарение на интуитивното управление с пневматична ергономична ръчка.

„Ергономията винаги трябва да върви ръка за ръка с машинната безопасност. Решението за задвижване YHBP постига Performance Level d благодарение на двуканален мониторинг на скоростта и изключване на мощността. Това гарантира, че системата винаги се привежда в безопасно състояние, дори при наличието на неизправен компонент. При липса на напрежение или внезапен спад в налягането се предотвратяват и опасните движения. Предварително асемблираното сервопневматично задвижване се състои от пневматичен ISO цилиндър, измервателна система, клапанен механизъм, пневматична ръчка и контролер с инсталиран софтуер с браузър-базирана уеб визуализация за пускане в експлоатация и диагностика. Опционално в пакета могат да бъдат включени сензорен интерфейс и защитно реле, действащо като монитор за скоростта. За да конфигурират системата, потребителите просто избират желаното Performance Level (b или d) и задават хода и диаметъра на работния цилиндър в специалния ни онлайн конфигуратор”, обясняват от Festo.

От компанията допълват, че универсалната и гъвкава задвижваща система прави балансиращия агрегат подходящ за монтаж и ретрофит във всички конвенционални кинематични приложения. В автомобилостроенето балансиращите системи могат да се използват за преместване и прецизно напасване на тежки компоненти, например амортисьори, двигатели, табла, гуми, предни стъкла, врати и седалки. В хранително-вкусовата и електронната индустрия с тяхна помощ се товарят и транспортират тежки контейнери, пакети и стоки. В опаковъчната промишленост фокусът е върху преместване на ролки хартия и фолио и автоматизираното товарене и преместване на палети. Подобни са приложенията и в общото конструиране на машини и системи, производството на инструменти, домакински уреди и отоплителни и климатични агрегати.
 

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   сервопневматични балансиращи агрегати   YHBP  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...