Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Международна конференция High-Performance Computing 2019 в Боровец

02.09.2019   |   Предстоящо
 

Международна конференция за високопроизводителни изчисления High-Performance Computing (HPC) 2019 ще се проведе от 2 до 6 септември т. г. в Боровец.

Форумът е организиран от Института по информационни и комуникационни технологии към БАН съвместно с програмата HPC & Quantum Technologies към ЕК, Института по математика и информатика към БАН и центъра за суперкомпютърни приложения към швейцарския научен институт Springer. Конференцията ще се проведе под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел, заместник-министъра на образованието и науката Карина Ангелиева и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Темите, предвидени в програмата, включват: софтуерни решения на HP за високопроизводителни изчисления; паралелни алгоритми и мащабируемост; високопроизводителни изчисления при анализ на големи данни; моделиране, симулация и оптимизация в богата на данни среда; грид, разпределени и облачни изчисления; усъвършенствани числени методи за HPC и др.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   ЕК   High-Performance Computing 2019   високопроизводителни изчисления   HPC  

Област: Предстоящо  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Delta instruments

Последно от Предстоящо

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...