Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Прогнозират ръст на пазара на коботи до 12,3 млрд. долара през 2025 г.

25.06.2019   |   Бизнес
 

Глобалният пазар на колаборативни роботи (коботи) ще се увеличи рязко през следващите години, като до 2025 г. се очаква инвестициите в тази област да нараснат над 20 пъти – от 373 млн. долара до 12,3 млрд. долара, информират от Universal Robots. Пазарният им дял нараства поради непрекъснатите изисквания на предприятията за автоматизация, но и заради недостига на кадри на пазара на труда на глобално ниво. Тази тенденция е ясно илюстрирана във вече публикувания анализ на пазарните данни, изготвен от световната компания за пазарни анализи на малки и средни предприятия Markets and Markets.

"Колаборативните роботи са все по-често търсено решение за индустриална автоматизация най-вече заради ниската им покупна цена, което ги прави достъпни за малките и средни предприятия. Освен това възвръщаемостта на инвестициите е много бърза", обяснява Павел Безуцки, търговски директор за Централна и Източна Европа в Universal Robots.

Пазарните анализатори смятат, че тенденцията към все по-мащабна частична или пълна автоматизация на промишлените дейности и операции ще се запази, като въпреки че автоматизираните системи предлагат преимущества предимно на големи индустриални предприятия – ефективна производителност, оптимизация на разходите за труд и повишена оперативна предвидимост – все повече малки и средни по големина компании ще инвестират в такива технологии.

     
Източник: Universal Robots

Ключови думи: Universal Robots   колаборативни роботи   коботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...