Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric придобива софтуерната компания за автоматизация Iconics

03.06.2019   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Mitsubishi Electric обяви плановете си да придобие останалите акции на американската софтуерна компания Iconics, специализирана в SCADA, интернет на нещата, мобилни, аналитични и облачни софтуерни продукти за индустрията, промишлената и сградна автоматизация. В резултат Iconics ще стане 100% дъщерна компания в рамките на Mitsubishi Electric Group.

Целта на Mitsubishi Electric е да подсили развитието на собствената си софтуерна линия продукти по пътя към реализирането на e-F@ctory, включително технологиите за периферни изчисления (edge-computing), комбинирайки възможностите за развой на софтуер на ICONICS с технологиите си за автоматизация на производството.

Придобиването е предмет на регулаторно одобрение и други обичайни условия за финализиране на процедурата и се очаква да завърши в рамките на финансовата година на Mitsubishi Electric, която приключва през март 2020 г.

С нарастващото търсене на използването на IoT данни в производствения сектор, Mitsubishi Electric – в рамките на своята концепция e-F@ctory, разработва и пуска на пазара софтуерни продукти, съвместими с платформата Edgecross. Edgecross е японска отворена софтуерна платформа, която поддържа периферните изчисления и интеграцията на промишлената автоматизация и информационните технологии.

Iconics е доказано име в разработката на конкурентни софтуерни продукти за различни бизнес сектори, включително индустриалната автоматизация, и притежава в активите си утвърдени технологии и забележителни познания за разработването на индустриален софтуер за SCADA, IoT, мобилни, аналитични и облачни решения.

Чрез това придобиване Mitsubishi Electric се стреми да укрепи възможностите си за развитие чрез интегриране на инженерните умения, опит и технологии на Iconics в разработването на софтуерни продукти, обезпечаващи реализирането на e-F@ctory. Така и в бъдеще Mitsubishi Electric ще продължава да предоставя различни софтуерни продукти, насочени към нуждите от използване на данни в индустрията, и по този начин ще допринесе за подобряване на производителността и качеството на производството.

     
Източник: Mitsubishi Electric, Iconics

Ключови думи: Mitsubishi Electric   Iconics   Edgecross   e-F@ctory   промишлена автоматизация  

Област: Бизнес  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...