Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Прогнозират съществен ръст на пазара за SCADA системи до 2024 г.

07.05.2019   |   Бизнес
 

Очаква се пазарът на SCADA системи да нарасне от 11,0 млрд. щатски долара през 2019 г. до 15,2 млрд. щатски долара през 2024 г. с годишен темп на растеж (CAGR) от 6,7%, става ясно от ново проучване на Research and Markets.

Като причини за ръста се посочват ускореното внедряване на концепцията Индустрия 4.0 в преработвателните отрасли, както и повишеното използване на софтуерни платформи за IoT. Според проучването основните ограничаващи фактори на пазара за SCADA системи са високите капиталови разходи за експлоатацията им, както и силно вариращите цени на нефта и газа. Водеща позиция по пазарен дял за разглеждания период се очаква да заемат RTU.

От Research and Markets посочват Schneider Electric, ABB, Siemens, Emerson Electric, Rockwell Automation, General Electric, Honeywell International, Yokogawa Electric и OMRON като основни играчи на пазара за SCADA системи.

     
Източник: Research and Markets; снимка: Dreamstime

Ключови думи: Research and Markets   SCADA системи  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec

Последно от Бизнес

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...