Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи актуализирана версия на софтуера Studio 5000 - 29.01.2019

29.01.2019   |   Начало»Технологии
 

Най-новата версия на интегрираната развойна среда Studio 5000 на Rockwell Automation допринася за по-бързото пускане на пазара на интелигентни машини, при това с повишено ниво на сигурност, съобщиха от компанията. Софтуерът включва нови възможности за дигитално проектиране, които позволяват съкращаване на времената за дизайн, тестване и пускане в експлоатация на машините. В допълнение, е добавена поддръжка на CIP Security, с която в автоматизацията се въвеждат доказани на индустриално равнище технологии за сигурност.

"За ускоряване на проектирането приложението Studio 5000 Logix Designer вече използва отворен обмен на данни AutomationML. Това дава възможност на приложението да обменя данни с инженерни инструменти като EPLAN Electric P8. Сега инженерите могат да проектират системата си еднократно и да импортират данните за дизайна в различни инструменти, спестявайки си часове от пренаписване и преработване", обясняват от Rockwell Automation.

Освен това новият продукт Simulation Interface използва стандарта Functional Mock-Up Interface (FMI), което позволява обмена на данни със софтуер за моделиране, например MATLAB и Simulink. Инженерите могат да използват това за виртуално тестване на машините и отстраняване на проблеми преди пускане в експлоатация, потенциално намалявайки времето за доставка на място от седмици на дни.

"Софтуерът Studio 5000 въвежда индустрията в нова ера на дигиталното машинно проектиране. Инженерите могат да се възползват от възможностите за обмен на данни, за да намалят необходимостта от преработка и да съкратят времето между проектирането и пускането в експлоатация. А възможността за спестявания ще продължи да нараства с интегрирането на още членове на програмата ни PartnerNetwork в нашия софтуер за проектиране", подчерта Мат Масарик, маркетинг мениджър за софтуерни продукти за проектиране в Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Studio 5000  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...