Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов ISO стандарт за IoT

13.11.2018   |   Бизнес
 

Международната организация по стандартизация (ISO) публикува нов стандарт за работа с приложения в областта на интернет на нещата. ISO/IEC 30141 e референтна рамка, която ще помогне да се гарантира, че сертифицираните IoT системи функционират безпроблемно, безопасно и са много по-устойчиви.

Стандартът засяга всички възможни IoT приложения - от автономни превозни средства до автомитизирано земеделие, интелигентно производство, електронното здравеопазване и интелигентните градове. Той предоставя международно стандартизирана референтна архитектура за IoT, използвайки общ речник, проектна документация за многократна употреба и най-добри практики в бранша.

"Интернет на нещата нараства бързо поради бързото развитие на ИКТ. Затова видяхме необходимостта от референтна архитектура, която да увеличи максимално ползите и да намали рисковете", обясни д-р Франсоа Коалие, председател на съвместния технически комитет на ISO и Международната техническа комисия (IEC), която разработи стандарта.

     
Източник: ISO

Ключови думи: ISO   IEC   ISO/IEC 30141   IoT  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...