Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation модернизира най-голямата открита мина в света

25.09.2018   |   Реализации
 

Rockwell Automation и Codelco, националната медодобивна корпорация на Чили и един от най-големите производители на мед в света, сключиха договор на стойност близо 50 млн. щатски долара за доставка на редица важни системи за мина Чукикамата.

Rockwell Automation ще сътрудничи при превръщането на вековната открита мина, една от най-големите в света, в технологично развито предприятие, което използва най-модерните рудодобивни процеси. Очаква се въвеждането на иновативните методи да удължи живота на мината с най-малко 40 години.

Договорът включва подробно проектиране, доставка, конфигуриране и монтаж на четири подсистеми, съставляващи управляващата система на мината. Тя се състои от интегрирана производствена платформа, система за сигурност, мрежа за диспечерски надзор и контрол, предсказуема превантивна поддръжка и обща административна мрежа.

"Доволни сме, че Codelco ни избра за този огромен проект в минното дело. Нашата съвместна работа ще увеличи производителността на мината и ще намали оперативните разходи. Чрез интегрираните контролни и информационни системи на Rockwell Automation, свързаните с тях услуги и задълбочените си познания в отрасъла Codelco ще извлича по-голяма стойност на всеки етап от рудодобива", обясни Алехандро Капарели, президент на Rockwell Automation в Латинска Америка.

В момента Rockwell Automation работи по инженерната и строителната фаза преди старта на проекта в средата на 2019 г. Очаква се годишното производство да бъде 320 000 тона фина мед и 15 000 тона молибден.
 

     
Източник: Rockwell Automation; снимка: dreamstime

Ключови думи: Rockwell Automation   Codelco   медодобивна промишленост   Ротек  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...