Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

СНИРД участва в проект за разработване на робот за индустриални цели

27.08.2018   |   Проекти
 
Сдружение за научноизследователска и развойна дейност (СНИРД) към София Тех Парк ще участва като партньор в проект за "Разработване на робот за индустриални цели с иновативен софтуер за ръчна, пространствена и отдалечена манипулация" на фирма Булмаг.
 
Проектът се осъществява по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. и е на обща стойност 656 335 лв. От страна на СНИРД реализацията му ще се изпълнява от екип на лаборатория "Микро Нано Лаб".
 
Роботът трябва да позволява както ръчна, така и пространствена и отдалечена манипулация на робот. С изпълнението на дейностите цели преминаване през редица индустриални научни изследвания - проучвания и тествания за придобиване на необходимите компетенции за валидиране на технологията в лабораторна и в релевантна среда, разработване на отделните компоненти, тестването им и асемблирането им в единна система – прототип. Иновативният робот следва да представлява робот с шест степени на свобода с възможност за ръчна, пространствена и отдалечена навигация.
     
Източник: София Тех Парк; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: София Тех Парк   Булмаг   ОПИК   робот за индустриални цели   Микро Нано Лаб  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...