Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи ново задвижване за управление на DC електродвигатели

21.08.2018   |   Технологии
 
Rockwell Automation представи новия полеви контролер Allen-Bradley PowerFlex DC, който позволява модернизиране на приложения, използващи постояннотоков електродвигател, в съвременна система. Актуализираната и свързана в мрежа система за контрол помага на клиентите да събират и да използват ключова информация в цялото предприятие, съобщиха от компанията.
 
С полевия DC контролер може да се управляват трифазни, четириквадрантни  (реверсивни) DC двигатели или генератори. Контролерът може да се използва самостоятелно или с цифрово задвижване PowerFlex DC. Може също така да управлява електромагнити и други консуматори, които не са електродвигатели.
 
"При ретрофит с реверсиране на посоката на въртене на двигателя, PowerFlex DC помага да се елиминира необходимостта от сложна система от външни устройства, което спестява на клиентите време и пари. Използването на само един източник на оборудване за автоматизация - включително AC и DC - опростява също пуска, работата и поддръжката на машините", обясни Нанси Ривард, продуктов мениджър на Rockwell Automation.
 
Полевият контролер има обхват на изходния ток от 17 до 575 ампера. Той подобрява възможностите на фамилията задвижвания PowerFlex DC, които са предназначени за взискателни приложения със самостоятелни и координатни задвижващи системи. Фамилията задвижвания PowerFlex DC е подходяща за проектиране и ретрофит на приложения с постояннотокови електродвигатели до 6000 к.с. или 4000 kW.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Allen-Bradley   PowerFlex DC   полеви контролер  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...