Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation въведе нова I/O платформа FLEX 5000

31.07.2018   |   Технологии
 

Rockwell Automation представи новата платформа Allen-Bradley FLEX 5000 I/O, с чиято помощ могат да се проектират по-интелигентни, по-продуктивни и по-гъвкави индустриални системи за управление.

"Чрез високоскоростната свързаност на платформата и разширената честотна лента е възможно изпращането на повече данни обратно към контролера. Това спомага за реализиране на бъдещите системи за управление в свързаното предприятие", поясняват Rockwell Automation.

FLEX 5000 I/O е изградена върху 1 Gigabit архитектура с комуникации, поддържащи Device Level Ring (DLR), линейни топологии и топологии "звезда". Както OEM производителите, така и индустриалните оператори могат да използват новите входно-изходни модули за подобряване на производителността. От компанията съобщават, че при новата платформа времето на обслужване е намалено с опростено окабеляване и дизайн, а инсталацията е улеснена чрез възможностите за вертикален и хоризонтален монтаж и опции за медни и оптични носители.

"Хардуерните изисквания могат да бъдат сведени до минимум по време на инсталацията, тъй като модулите са проектирани да работят в екстремни условия - от нефтени находища в арктически студ (-40°С) до високите температури в мини (до 70°С)", допълват от компанията.

По време на производство I/O модулите могат също така да намалят скъпите и непланирани престои, особено при непрекъснати приложения за процесен контрол. Функцията за изключване и директно включване под напрежение (RIUP) позволява на техниците да заменят съществуващите входно-изходни устройства, а възможността за смяна по време на работа позволява конфигуриране на нови такива, докато системата продължава да работи.

     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   I/O платформа   Allen-Bradley FLEX 5000 I/O  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...