Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

MTS Sensors представи ново поколение магнитострикционни сензори - 10.07.2018

10.07.2018   |   Начало»Технологии
 
MTS Sensors въведе ново поколение магнитострикционни сензори от серия R за измерване на позиция и скорост, съобщиха от фирма Перун, представител на MTS Sensors в България.
 
Всеки сензор се състои от феромагнитен вълновод, магнитен активатор, импулсен преобразувател за деформиране на магнитното поле и електронен блок.
 
"Магнитният активатор свързан с обекта генерира магнитно поле в зависимост от своето месторазположение спрямо феромагнитния вълновод. Кратък токов импулс се прилага върху вълновода. Той предизвиква кратковременно радиално магнитно поле и торсионно усилие върху вълновода.  Генерира се импулс, разпостраняващ се по дължината на вълновода. Този импулс се преобразува в сигнал, пропорционален на положението на магнитния активатор", обясняват от компанията.
 
Моделите V RP5 Profinet RT&IRT се предлагат с дължина на феромагнитния вълновод от 25 до 7620 мм и могат да работят с до 30 активатора и имат разрешаващата способност  от 0,5 до 100µм. Другите модели V RP EtherNet/IP са с дължина от 25 до 6250мм, работят с до 20 активатора, а за разрешаващата им способност могат да се избират стойности от 1 до 500µм.
     
Източник: Перун

Ключови думи: Перун   MTS Sensors   магнитострикционни сензори   серия R   V RP5 Profinet RT&IRT  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...