Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation усъвършенства задвижванията PowerFlex 6000

19.06.2018   |   Технологии
 
Операторите в тежката промишленост вече могат да използват серията честотни регулатори на  средно напрежение Allen-Bradley PowerFlex 6000, за да отговорят на изискванията на по-широк кръг от приложения и да намалят общите системни разходи, съобщиха от Rockwell Automation. Компанията усъвършенства задвижванията чрез безсензорно векторно управление (SVC) за приложения от 0 до 200 Аmp, разшири обхвата от входни напрежения и предложи опция за трансформатор със стандартна ефективност. След като от 2017 г. се предлага за 200-680 Аmp приложения, SVC вече е на разположение за целия диапазон от 0-680 Аmp и от 2,3 до 11 kV входно напрежение.
 
"Потребителите в тежката промишленост трябва да завършват проекти с по-малко капитал и това изисква надеждно и високопроизводително задвижване, което може да намали разходите през целия си жизнен цикъл. Ценово ефективни, с подобрено управление и възможности, задвижванията PowerFlex 6000 могат да опростят работата на потребителите, като в същото време намалят общите инвестиционни разходи", обясни Брад Бугиардини, продуктов мениджър задвижвания  средно напрежение в Rockwell Automation.
 
От компанията допълниха, че добавянето на SVC осигурява по-висока защита от претоварване на задвижванията PowerFlex 6000 в диапазона от 0-200 Аmp, който вече е наличен за ток над 200 Аmp. Новата технология осигурява постоянен въртящ момент без необходимост от енкодер, което може да помогне за намаляване на общите разходи при приложения като центробежни помпи и бутални компресори.
 
Две нови нива на входно напрежение също са налични за диапазона от 0-680 Аmp. Първият е 6,9 kV, най-често срещан в Канада, а вторият е 11 kV, най-често срещан в Австралия и Европа.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Allen-Bradley   PowerFlex 6000   задвижванията  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...