Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

БАН представи технологиите на Института по роботика

18.04.2018   |   Събития
 
Българската академия на науките (БАН) организира иновационен форум на тема "Роботиката за България и утрешния ден", който се проведе на 17 април т.г., като част от кампанията "БАН представя своите институти".
 
По време на събитието бяха демонстрирани изобретения, които намират приложение в индустрията, както и роботи, които подпомагат социалната адаптация на деца и възрастни със специфични потребности. Директорът на Института по роботика акад. Чавдар Руменин подчерта, че роботиката има все по-нарастващо значение в производството и се очаква до 2040 г. 47% от индустрията да бъде роботизирана.
 
"Една от целите на инициативата е да се акцентира на необходимостта от създаване на Национална стратегия за роботиката и изкуствения интелект, без която бъдеща индустриализация в България е невъзможна", подчертаха от БАН.
 
С постиженията на учените от Института по роботика в рамките на събитието се запознаха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, посланици, учени, преподаватели и граждани.
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   Институт по роботика   роботи    

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...