Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo, Д-р Екхард Роос: Цифровизацията навлиза в процесните индустрии

20.03.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Festo продължава да въвежда технологиите за цифровизация и Индустрия 4.0 в своите решения за индустриална автоматизация. Компанията ще демонстрира новостите от своето цифрово портфолио по време на изложението Achema във Франкфурт на Майн през юни 2018 г. Д-р Екхард Роос, ръководител индустриален сегмент и глобални клиенти от процесни индустрии, разказва за цифровизацията в процесните индустрии.
 
“Няма съмнение, че цифровизацията променя производството, което ни е познато, и заедно с него производствените технологии и доставките. Това се отнася както за хоризонталната интеграция на веригите за стойността в корпорацията, така и за интегрирането на решения за автоматизация от нивото на производствената площадка до облачните приложения”, обяснява д-р Екхард Роос, ръководител индустриален сегмент и глобални клиенти от процесни индустрии. 
 
Според Festo въвеждането на решения за цифровизация в компаниите ще бъде важен фактор при конкуренцията за квалифицирани работници. Демографската промяна ще постави нови изисквания към основното и продължаващото обучение в университетите и компаниите. В тази връзка Festo Didactic SE предлага квалификация за работното място на бъдещето.
 
Значителни промени се очакват на всички нива в пирамидата на автоматизацията - от сензори до системи за производство/мониторинг, поддръжка, обслужване и управление на активи. Производствените съоръжения трябва да станат по-гъвкави, за да могат да отговорят на изискванията на потребителите. От друга страна, благодарение на цифровизацията изпитани и вече лесно управлявани технологии като пневматиката стават по-лесни, по-разнообразни и по-гъвкави.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   цифровизация   процесни индустрии   Индустрия 4.0   Achema  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...