Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo: IO-Link осигурява сигурна връзка за аналогови, двоични и серийни комуникационни устройства

07.03.2018   |   Експертно
 
Стандартизираната технология IO-Link прави комуникацията със сензори и задвижвания лесна и разходно ефективна. В резултат на еволюционното развитие тази нескъпа технология за свързване с три или пет проводника постига връзка от точка до точка без необходимост от сложно окабеляване и с минимални изисквания към използваните материали. "С контролери, вентилни клеми, пропорционални вентили и сензори Festo предлага пълна гама от средства за IO-Link автоматизация", информираха от Festo.
 
IO-Link не е нова шинна система, а е разработена допълнително като нов вид комуникационен интерфейс за Fieldbus устройства и Ethernet мрежи. Стандартът позволява не само да се изтеглят параметри от системата за управление към сензора или задвижващия механизъм, но и да се изпращат диагностични данни в друга посока към системата за управление. "Докато интегрирането на Fieldbus интерфейс до най-ниско ниво може да бъде много скъпоструващо, сега цифровите или аналоговите данни и всички параметри и диагностични данни могат да бъдат предавани само с помощта на обикновен 3-жичен или 5-жичен кабел", обясняват от компанията.
 
IO-Link осигурява сигурна връзка за аналогови, двоични и серийни комуникационни устройства. Типични приложения на IO-Link за сложна сензорна технология и терминали могат да се намерят в производството и монтажа на автомобили, за лична защита с предпазни огради, за тежко машиностроене и за металообработващи машини, ръчни работни станции, монтажни клетки, входно-изходни станции и др.
 
Стандартизацията означава и по-малък инвестиционен риск, тъй като международният, отворен и независим IO-Link стандарт осигурява поддръжка за съществуващи и бъдещи концепции за свързване. Резултатът: по-малко време за престой на машината и по този начин по-висока производителност. Обширният обмен на диагностични и оперативни данни между устройствата и главните системи ускорява отстраняването на проблеми и формира основата за системите за наблюдение на състоянието.
     
Източник: Festp

Ключови думи: Фесто   Festo   IO-link   комуникация   Fieldbus   Ethernet  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Експертно

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...