Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation разработи модул за изкуствен интелект в индустриалната автоматизация

23.02.2018   |   Технологии
 
Rockwell Automation обяви нов модул за изкуствен интелект в областта на индустриалната автоматизация, наречен Project Sherlock AI. Този алгоритъм за анализ на данните се предоставя в модул, който се вмества директно в шасито на контролера. След като бъде инсталиран, Project Sherlock AI използва оригинален метод за моделиране според физични величини, за да "научи" приложението, управлявано от контролера.
 
Решението изчиства маркерите на контролера, за да идентифицира приложението или позволява на потребителите да изберат какво биха искали да моделират, като посочат входове и изходи чрез add-on-instruction (AOI). След това Project Sherlock AI се самообучава с помощта на потока от данни, преминаващи през контролера, и структурира модел.
 
"Този процес може да се осъществи в рамките на няколко минути и не изисква големи количества архивни данни, нито прехвъляне на данните към друго ниво", поясняват от Rockwell Automation.
 
След като моделът е построен, Project Sherlock непрекъснато наблюдава работата, като търси аномалии спрямо своето принципно разбиране, получено в резултат от анализа на данни. Ако открие проблем, модулът може да задейства аларма на HMI екран или табло за управление.
 
"Първоначалната версия на Project Sherlock AI ще включва готови за употреба шаблони за функциониране на котли, помпи и охладители, подходящи за процесни или хибридни приложения. Потребителите ще могат да моделират допълнителни приложения с предоставените напътствия за конфигурация", допълниха от компанията.
     
Източник: Rockwell Automation; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Rockwell Automation   Project Sherlock AI   изкуствен интелект  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...