Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Отчетоха значителен ръст в употребата на индустриални роботи

05.12.2017   |   Бизнес
 
Международната федерация по роботика IFR обяви, че в момента в световното производство се използват около 1,3 млн. индустриални робота, а броят им ще нарасне до повече от 3 млн. през 2020 г.
 
В новия си годишен доклад асоциацията прогнозира бум на индустриалните роботи през следващите години благодарение на бързо нарастващата гама от модели, която увеличава броя на техните приложения и ги прави достъпни и за по-малки компании. По-нататъшното развитие на сектора вероятно ще бъде съсредоточено върху колабопративните роботи (коботи), които работят в тясно сътрудничество с хората.
 
През 2016 г. броят на роботите в света се е увеличил с 16%, като основният ръст се дължи на електротехническата и електронната промишленост (+41%, общ дял 31%). В същото време автомобилната промишленост все още е основният купувач на индустриални роботи с дял от 35%.
 
В географско отношение водещи пазари са Китай, Южна Корея, Япония, САЩ и Германия, където са осъществени общо 74% от продажбите през 2016 г. Германия има 41% дял от целия европейски пазар, като през 2016 г. броят на продадените роботи е достигнал 20 039 в сравнение 19 945 през 2015 г.
     
Източник: IFR

Ключови думи: IFR   индустриални роботи   промишлени роботи   коботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...