Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Leuze electronic разработи процес за улеснение на мютинг функциите в автоматизацията

24.10.2017   |   Технологии
 
Leuze electronic разработи нов процес на име Smart Process Gating (SPG), чрез който мютинг процесите в автоматизацията стават по-икономични, по-опростени и по-сигурни, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Атикс, представител на Leuze у нас. SPS е разработен на базата на сейфти светлинните завеси от серията MLC и позволява сензорите, излъчващи сигнал, да бъдат премахнати от системата. По този начин конвейерните системи могат да бъдат проектирани с по-компактен дизайни да бъде елиминиран рискът от неправилно подравняване или повреда на датчиците, както и разходите за тяхната поддръжка и обслужване.
 
"За мютинг приложения в системите за транспортиране и складиране, особено в автомобилната и опаковъчната индустрии, досега бяха необходими сензори с мютинг функции, които ясно разпознават приближаването на транспортираните стоки към защитното поле, така че сензорите да могат да бъдат преодолени в точния  момент на преминаване на обекта", поясняват от Атикс.
 
От Атикс допълниха още, че разходите за закупуване, окабеляването и риска от манипулиране са намалени, което удължава живота на цялото устройство за безопасност. При SPG първият мютинг сигнал се излъчва от PLC, а вторият се генерира от самото защитно поле. Smart Gating Process изисква подробно познаване на процеса, така че необходимите SPS контролни сигнали да се предоставят в очаквания времеви прозорец.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Leuze electronic   Smart Process Gating   SPG   мютинг  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...