Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи нови мощности и възможности за управление на задвижванията PowerFlex 6000

17.10.2017   |   Технологии
 
Потребителите в тежката индустрия вече разполагат с нова опция за управление на двигатели за компресори, помпи и вентилатори, съобщиха от Rockwell Automation. Мощните AC задвижвания за средно напрежение Allen-Bradley PowerFlex 6000 на Rockwell Automation предлагат ново, разширено и удобно управление на променлив и постоянен въртящ момент. Най-новата версия работи с по-широк обхват на входно напрежение (2,4V-11 kV, 2,3kW-11kW) и осигурява 100% начален въртящ момент благодарение на векторно безсензорно управление.
 
Задвижването PowerFlex 6000 предлага улеснено въвеждане в експлоатация, използване и поддръжка със стандартни HMI шаблони и EtherNet/IP свързаност. То е рентабилно решение за приложения в тежката промишленост с по-големи енергийни нужди.
 
"Нашето мащабируемо портфолио от задвижвания на средно напрежение предлага широк спектър от функционалности, за да отговаря най-добре на изискванията на приложенията. Заедно със задвижването PowerFlex 7000 потребителите вече могат да изберат подходящия набор от функции за изискванията на своите приложения", обясни Брад Бугиардини, старши продуктов специалист в Rockwell Automation. 
 
С екологично проектираните главни вентилатори за охлаждане, потребителите в Европа и други пазари с IEC стандарти могат да отговорят на Регламент (ЕС) 327 и на ErP директивата от 2009 г., и да избегнат по-големия габарит на системите с течно охлаждане. Вентилаторите с вътрешно захранване намаляват изискванията за управление на мощността, разходите за оборудване и инсталация.
 
С допълнителен автоматичен байпас на силови клетки до 680 А, потребителите могат да продължат работа в случай на електрическа повреда и да намалят непланирания  престой. С помощта на вграден UPS устройствo се увеличава надеждността на системата, свежда се до минимум вероятността от отказ и се избягва потенциална  повреда на машината.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   PowerFlex 6000   Allen-Bradley   задвижвания  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...