Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mistubishi Electric разработи решение за ръководене на оператори с цел елиминиране на грешки

09.10.2017   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric пусна набор от решения за ръководене на оператори, насочени към предотвратяването на грешки при ръчните задачи, свързани със събиране и монтаж на части. Системата е доказана в работна среда, и вече дава възможност на производителите от различни индустриални сектори активно да подобряват процесите по качествен контрол, като същевременно намаляват оперативните си разходи.

Решенията на Mitsubishi Electric за ръководене на оператори са базирани на Poka-yoke принцип , японски термин, означаващ "предотвратяване на грешка". Poka Yoke е метод за елиминиране на грешките в производствена или логистична операция още при източника, преди те да са се появили.

Системата направлявани операторски решения (Guided Operation Solutions) на Mitsubishi Electric се базира на: AnyWire Терминали - устройства за двупосочен  интерфейс с оператора. Предлаганите терминали са голямо многообразие, вариращи от прости устройства със светодиоден индикатор със или без бутон до терминали с управлявани врати, с лостов прекъсвач и фотоелектрически терминали на бариерен или дифузерен принцип и др. Терминалите са с ергономични размери и форми и могат да бъдат инсталирани директно върху тръбните стелажи; Sho-Heisen система за лесно, икономично и гъвкаво окабеляване, позволяващо терминални острови и разклонения да се добавят навсякъде; Комуникационен протокол AnyWire и мастер модул, наличен във всяка PLC платформа на Mitsubishi Electric. Те позволяват реализиране както на малки системи, така и на интегрирани решения, където се изисква съгласуваност с по-широката оперативна среда на предприятието, където свързваемостта към ERP и MES системи е наложително.

Направляваните операторски решения предлага широк спектър от терминали и гъвкава софтуерна платформа, приложима в множество индустриални сектори, където има ръчни манипулации по асемблиране, тестване и окачествяване, както и при логистични дейности при снабдяване с компоненти, обезпечаване на работни места с елементи и предоставяне на обратна връзка и възможност за пълна проследимост при извършване на дейностите.

Повече информация може да намерите тук.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mistubishi Electric   Poka Yoke   Guided Operation Solutions   направлявани операторски решения  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...