Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation внедрява индустриални IoT решения за минната промишленост в Metso

18.07.2017   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Metso избра Rockwell Automation да достави глобална IoT платформа, която ще свързва, следи и извършва анализи на оборудването и услугите на Metso и така ще доведе до повишаване на ефективността и рентабилността на приложенията на клиентите от минната промишленост и строителния сектор.
 
Цифровото решение ще събира и съхранява по сигурен начин данни от оборудването на Metso по целия свят, включително ново оборудване и машини, които вече са в експлоатация. Решението ще осигури предсказуем анализ и превантивна поддръжка и ще улесни дистанционното наблюдение на активите от страна Metso и клиентите на компанията.
 
Индустриалното IoT решение е изградено върху платформата FactoryTalk Cloud от Rockwell Automation, базирана на Microsoft Azure. Rockwell Automation и Microsoft отдавна си сътрудничат в разработката на решения, необходими за индустриалната цифрова трансформация. Решението на Metso е пряк резултат от тези усилия.
 
"За потребителите на минно оборудване и строителни агрегати достъпът до данни в реално време дава възможност за удължаване на периода на работа, по-бързи и по-безопасни изключвания и в крайна сметка повече тонаж, обработен на по-ниска цена. Благодарение на индустриалната IoT платформа, въведена в експлоатация от Rockwell Automation, и на глобалното покритие, осигурено от центровете за данни на Microsoft Azure, Metso е в състояние да предостави данните от анализираното оборудване в ръцете на своите клиенти, за да се усъвършенства процесът на вземане на решения", обясни Яни Пуроранта, директор цифрови технологии в Metso. 
 
Metso започна да работи с Rockwell Automation върху пилотна програма през 2015 г., в рамките на която се извършваше дистанционно наблюдение на африканска минна трошачка от място в Уисконсин. Metso можеше веднага да използва събраните данни, за да идентифицира възможностите за подобряване на производителността на машината. Качеството на решението и подкрепата на Rockwell Automation, предоставени по време на пилотния проект, са дали увереност на Metso, че по-широкото внедряване на индустриалната IoT платформата ще доведе до търсените резултати в глобален мащаб.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Metso   IoT   минна промишленост   Microsoft Azure  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...