Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

240 фирми участваха в конференцията за Индустрия 4.0 в София Тех Парк

03.04.2017   |   Събития
 
Международната конференция на тема "Индустрия 4.0 – Дигитализация и перспективи за растеж на българската икономика" се проведе под патронажа на министъра на икономиката Теодор Седларски на 31 март т.г. в София Тех Парк. В събитието участваха над 240 фирми.
 
"Индустрия 4.0 е повече от това да бъде развиван само дигиталният сектор, тя е дигитализация и на старите производства и създаване на нови бизнес модели", заяви министър Седларски.
 
Събитието бе организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект BG16RFOP002-2.003-0002 "Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи", финансиран със средства на ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020. Целта на конференцията бе да насочи общественото внимание върху значимостта на дигитализацията и нейната роля за повишаване конкурентоспособността на българската икономика.
 
Министър Седларски изтъкна, че в момента се подготвя стратегия за развитие на Индустрия 4.0 в България, а цялостните условия за високотехнологичен бизнес в страната се подобряват.
 
"България се нуждае от ново поколение предприемачи, които са ориентирани към международна реализация и решаването на проблеми, които биха подобрили продуктивността и ефективността на индустрията и създаването на връзки между различните производства", заяви Малина Крумова, заместник-министър председател по европейските фондове, по време на форума.
     
Източник: ИАНМСП

Ключови думи: ИАНМСП   МИ   Индустрия 4.0   Industry 4.0  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...