Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Индустриалният Ethernet и безжичните технологии с бърз ръст през 2017 г.

28.03.2017   |   Бизнес
 
Индустриалният Ethernet се развива по-бързо и отчита ръст от 22%, заемайки 46% от световния пазар на индустриални мрежи в сравнение с 38% през миналата година, показва проучване на доставчика на мрежово оборудване HMS Industrial Networks. EtherNet/IP и PROFINET разделят първото място, като PROFINET доминира в Централна Европа, а EtherNet/IP - в Северна Америка. Подгласници в световен мащаб са EtherCAT, Modbus-TCP и Ethernet Powerlink.
 
"Наблюдаваме ускорен преход към различни индустриални Ethernet мрежи, когато става въпрос за нови инсталирани възли. Преходът към индустриалния Ethernet е резултат от необходимостта от висока производителност, интеграция между заводското оборудване и информационните системи, както и на индустриалния интернет на нещата (IoT) като цяло", коментира Андерс Хансон, маркетинг директор на HMS.
 
Fieldbus все още е най-използваният тип мрежа с 48% пазарен дял, но намаляващ растеж - 4% в сравнение със 7% през предишната година. Доминиращата Fieldbus технология е PROFIBUS с 14% от общия пазар в световен мащаб, следвана от Modbus-RTU и CC-Link.
 
Безжичните технологии стават все по-популярни с 32% ръст и в момента заемат 6% от общия пазар. В тази област най-използваната технология е WLAN, следвана от Bluetooth. Безжичните технологии навлизат ускорено в машиностроенето при реализирането на новаторски решения за автоматизация, свързаност и отдалечено управление, включително чрез таблети или смартфони.
     
Източник: HMS

Ключови думи: Ethernet   PROFINET   WLAN   Fieldbus  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...