Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Алтерко Роботикс спечели награда на БАИТ с решение за домашна автоматизация

07.03.2017   |   Бизнес
 
Алтерко Роботикс стана победител в категорията "Мобилни решения" в годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2016 г. 
 
Компанията бе отличена за своето решение за автоматизация на дома Shelly, което дава възможност за гласово управление през смартфон на осветителни тела, електроуреди, машини и инсталации. Чрез безплатно мобилно приложение потребителите могат и да следят консумацията на електроенергия, влажността на въздуха, температурата, движения в дома и др.
 
"Винаги сме се стремели да създаваме качествени смарт продукти, които да улесняват ежедневието на потребителя, но и да са на достъпни цени. Радваме се, че това се оценява високо", заяви Александър Балкански, оперативен директор на Алтерко, при получаването на отличието.
 
Shelly има приложение както за готови сгради, така и за ново строителство. Продуктовата линия към момента включва: Wi-Fi релета, подходящи както за готови къщи, така и за нови сгради, които служат за управление през смартфон на ел. уреди, контакти, осветление, двупосочни електромотори, а в допълнение всяко едно от тях позволява следене на електроконсумацията в реално време; Wi-Fi димер, който може да бъде монтиран без никаква промяна в съществуваща ел. инсталация; мултисензор, който засича движение, температура, влажност и осветеност и изпраща информацията през Wi-Fi на смартфона; камера, позволяваща на собственика във всеки момент да види какво се случва в дома/офиса и която при засечено движение автоматично изпраща запис на телефона.
     
Източник: Алтерко Роботикс

Ключови думи: Алтерко Роботикс   БАИТ   Shelly   домашна автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...