Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Leuze electronic и Microsoft разработват сензорно решение за Industry 4.0

11.10.2016   |   Технологии
 
Leuze electronic и Microsoft ще си сътрудничат в разработването на сензорно решение за Industry 4.0, съобщиха от фирма Атикс, представител на Leuze electronic в България. Сензорното решение ще е базирано на баркод четеца  BCL 300i и ще прехвърля данните директно в AzureCloud и обратно до сензора.
 
Получените от сензора данни могат да се прехвърлят към Microsoft AzureCloud чрез AdvancedMessageQueuingProtocol (AMQP) на OPC-UA интерфейса и без междинен гейтуей. След това се записват от IOT хъб и се предоставят в AzureCloud Services за анализ и визуализация. Решението ще позволява и директното управление на баркод четеца BCL300i чрез AzureCloud Services, което съществува като специална функция.
 
"Leuze electronic вече предлага ефективни решения за предаването на  данните от процесите и диагностиката от най-ниското ниво до нивото на управление – например интерфейса IO-Link и интегрираната свързаност. Въпреки това, за да се постигне по-мащабно внедряване на Industry 4.0, в бъдеще Leuze electronic трябва да отговори на предизвикателството данните за контрол да бъдат предоставени на разположение и в облак", обясниха от компанията.
 
Сензорното решение ще бъде представено за тестване на щанда на Leuze electronic по време на изложението SPS/IPC/Drives 2016.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atiks   Leuze electronic   Microsoft   AzureCloud   Industry 4.0  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...