Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

NASA провежда състезание за автономни роботи

02.08.2016   |   Lifestyle
 
NASA стартира петото издание на инициатива си за проектиране на автономни пробовземащи роботи, която се организира с цел насърчаване на иновациите в автономните навигационни технологии и роботиката. Участие в първия кръг на състезанието, проведен в Устър, Масачузетс, взеха общо осемнадесет отбора изобретатели, сред които бяха представители на университети, малки предприятия, както и любители. Пет отбора бяха избрани да продължат в следващия кръг и да се борят за паричната награда от над 1 млн. долара.
 
Участниците в състезанието трябваше да проектират роботи, които да намерят, съберат и върнат проби от дадена отправна точка. В рамките на първия кръг роботите трябваше да върнат две предварително обявени проби за 30 минути, без да са управлявани от човек и без помощта на технологии като GPS.
 
Вторият кръг, който ще се проведе от 2 до 5 септември т.г., ще има по-трудни изисквания – роботите ще трябва да локализират до 10 неизвестни проби, различни по размер, форма и трудност за откриване.
 
"Тази година отборите ни впечатлиха, а това са най-добрите резултати за първи кръг, които сме виждали в историята на състезанието", заяви Монси Роман, ръководител на програмата за организиране на технологични конкурси на NASA "Centennial Challenges".
     
Източник: NASA

Ключови думи: NASA   НАСА   автономни роботи   автономни навигационни технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...