Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Роботът YuMi на ABB спечели награда за иновации на Automatica 2016 - 05.07.2016

05.07.2016   |   Начало»Технологии
 
ABB представи разнообразни продукти и решения, обединени около концепцията за гъвкав и свързан "Завод на бъдещето", по време на изложението Automatica 2016, което се проведе от 21 до 24 юни т. г. в Мюнхен. Роботът сътрудник YuMi на компанията спечели престижната награда за иновации и предприемачество в роботиката (IERA), която бе връчена в рамките на изложението по време на Международния симпозиум по роботика, организиран съвместно от IEEE Robotics и Международната федерация по роботика. Номинираните бяха оценявани както по технически заслуги, така и по настоящ и бъдещ ефект от иновациите върху сектора.
 
YuMi бе официално представен през 2015 г. в отговор на повишената нужда от автоматизация на съвместните дейности в потребителската електроника. Роботът е с човешки размери и движения има две ръце, гъвкави пръсти, универсална система за подаване на части, функция за локализиране на части с помощта на камера и прецизно управление на движенията.
 
"Доволни сме от силното проникване на YuMi в нашия целеви сектор 3C (компютри, комуникации и потребителска електроника), но това, което е особено окуражаващо, са всички тези изцяло нови клиенти, с които обсъдихме бъдещото сътрудничество по време на Automatica", заяви Пер Вегард Нерсет, управител на ABB Robotics. 
 
В контраст с товароподемността от 0,5 кг, която предлага YuMi, ABB представи и своя робот IRB 8700. Това е най-големият робот, произвеждан някога от компанията, способен да повдигне 800 кг. IRB 8700 бе показан заедно с новия софтуерен продукт SafeMove2. Той е сертифициран за безопасност и позволява на хора и роботи да работят заедно, без да се налагат компромиси, свързани със сигурността или производителността.
 
Дигитализацията бе ключова тема в интегрираната екосистема, която ABB нарича „Интернет на нещата, услугите и хората”. На Automatica 2016 бе представена нова серия „свързани услуги”, които могат да подобрят значително работата и надеждността на индивидуалните роботи, както и на цели групи роботи, разпръснати из няколко производствени бази. 
 
"Изложението Automatica винаги е една отлична възможност за разговори с най-големите в бранша тук в Германия, където дигитализацията и Индустрия 4.0 са по-напред в дневния ред. Тази година имахме и възможността да говорим с нови клиенти от Южна, Северна Америка и Азия, които търсят решения за подобряване на гъвкавостта и ефективността на своята дейност и по-бързо придвижване към „Завода на бъдещето“. Това действително е въпрос от световен мащаб", добави Нерсет. 
 
По време на изложението в Мюнхен ABB проведе дискусии с над 1000 клиенти, свързани с потенциалните възможности за съвместна работа, като една на всеки пет, бе с хора извън Германия. Наскоро компания достави своя тристахиляден робот.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Automatica   ABB Robotics   АББ Роботика   YuMi  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...