Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Софтуерът FactoryTalk AssetCentre v7.0 на Rockwell Automation опростява управлението на производствените задачи и активи

Rockwell Automation представи новата седма версия на софтуерния пакет FactoryTalk AssetCentre, който автоматизира откриването и следи състоянието на устройствата, мрежовите комутатори и софтуера на работните станции и компютрите в цялото предприятие или в производствения отдел. Софтуерът опростява управлението на производствения цикъл и помага за намаляване на технологичните паузи.
 
Инструментът за инвентаризация на активи на FactoryTalk AssetCentre v7.0 сканира цялата мрежа, за да открие хардуерна, фърмуерна и софтуерна информация за работещите активи в предприятието. След това откритите устройства се следят чрез един инвентарен списък на активите в действие. Инструментът може да бъде задействан по график, за да извършва сканиране през равни интервали от време или при поискване. Новооткритите активи се предлагат на потребителя за одобрение, преди да бъдат добавени към инвентарния списък на активите в действие. Постоянното следене на актуализациите осигурява хронология на промените на системата и на потенциалните заплахи като неодобрен софтуер, активен на работните станции. Възможно е и ръчно въвеждане за устройства, които не могат да бъдат разпознати по време на сканирането. Липсващата информация или свойствата на откритите устройства могат да бъдат въвеждани и ръчно.
 
„Инвестициите в инфраструктура за автоматизация помогнаха на индустриалните компании да управляват по-добре своите процеси и активи. Но управлението на тези инвестиции твърде често е насочено към активите от най-голяма важност или към реакция при спиране на част от системата. Една изчерпателна програма за управление на активи има за цел да подпомогне процеса на вземане на решения и да увеличи периода на експлоатация на устройствата”, каза Чираю Шах, мениджър по маркетинг на продукти в Rockwell Automation.
 
Инструментът за инвентаризация на активи подобрява ефективността на производствени задачи. Опростяването на управлението на производствения цикъл подобрява начина, по който се разработва обхватът на проекта. Например, инженерът трябва да знае колко устройства работят в производството по време на актуализация на фърмуера, особено на устройствата, които са към края на експлоатационния си период. Инструментът за инвентаризация на активи автоматично ще открие всичкия наличен фърмуер за момента, IP адресите и допълнителните данни, които помагат за дефиниране на проекта.
 
Автоматичното откриване на активи ще подпомогне и внедряването на софтуерни поправки за отстраняване на уязвимости, в името на подобряването на сигурността на фърмуера. Например когато един доставчик състави и издаде информация и поправка на уязвимост във фърмуера на дадено устройство, инженерингът ще трябва ръчно да инвентаризира всяко устройство, за да определи риска и уязвимостта на заплахи. С помощта на инструмента за инвентаризация на активи инженерите бързо ще откриват засегнатите устройства и ще могат да съставят на място план за отстраняване на риска.
 
Последната версия на FactoryTalk AssetCentre включва и табло за удобно управление чрез мобилни устройства. То осигурява достъп по всяко време и на всяко място до информацията за състоянието на последните резултати от търсене, с възможности за по-задълбочено проучване на успехите и провалите. Таблото за мобилни устройства показва регистър на одитите на промените и на работата на активите, който помага на потребителите да осъществяват достъп от разстояние до системата и да решават потенциални проблеми на избрани от тях устройства.
 
FactoryTalk AssetCentre v7.0 може да бъде инсталиран и от разстояние на труднодостъпни места, което спестява разходи за труд и транспорт.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   FactoryTalk AssetCentre   индустриален софтуер  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...