Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Контролерът CompactLogix 5380 подобрява точността и производителността на системи с повишено бързодействие

14.06.2016   |   Технологии
 
Rockwell Automation представи новия контролер Allen-Bradley CompactLogix 5380, който осигурява подобрение на точността, повече възможности за свързване в мрежа и с до 20% по-висока производителност на системата като цяло в сравнение с досегашните версии от фамилията CompactLogix.
 
Контролерът CompactLogix 5380 е много подходящ за системи с повишено бързодействие, включващи до 20 оси на движение. В проектирането му са използвани предимствата на високопроизводителните интегрирани архитектурни решения на Rockwell Automation, които са събрани в размерите на CompactLogix. В съчетание с новата входно-изходна система Allen-Bradley Bulletin 5069 Compact I/O, изходите, опреснявани през фиксиран интервал, ускоряват времето за реакция и то може да се сведе до 0,2 милисекунди. Тригерите на събития от вх./изх. модули осигуряват почти мигновено изпълнение на задачите.
 
“Новият контролер е особено полезен в технологиите за високоскоростно пакетиране, където бързата реакция е от критично значение за да върви гладко производството. Новите за фамилията CompactLogix функционални възможности като изходите, опреснявани през фиксиран интервал от време, и тригерите на събития позволяват на инженерите да разработват компактни системи, способни да работят с по-висока прецизност”, посочва Декстър Лийонг, ръководител нова продукция в Rockwell Automation.
 
Контролерът разполага и с двоен, конфигурируем Ethernet порт, който поддържа скорости до 1 Gbps и позволяв включването на контролера в последователна кръгова топология от тип device-level-ring (DLR) или присвояването на повече от един IP адрес. Възможността да се задават няколко IP адреса е особено полезна в предприятия, в които се цели разделянето на мрежите в производството от мрежите в администрацията.
 
Диагностични индикаторни светодиоди показват състоянието на комуникацията, на контролера и активността на вх./изх. модули. Това дава възможност на работници и техници веднага да разбират, ако възникнат някакви проблеми, без да е нужно да свързват контролера към компютър. Вградените системни и захранващи клеми свеждат до минимум необходимото окабеляване към вх./изх. модули.
 
Контролерът CompactLogix 5380 е с повишена степен на сигурност, което е част от подхода за “защита в дълбочина” срещу несанкционирания достъп, с оглед опазването на системи, имущество и интелектуална собственост. В него са вградени усъвършенствани технически решения и софтуерни функции, които се грижат за сигурността, в това число цифров подпис и криптиране на микропрограмното осигуряване, засичане на измененията от самия контролер и поддържането на регистър на проверките. Предвиден е и контрол на достъпа до конкретни операции и допълнителни функции според правомощията на човека, който желае да ги осъществи.
 
Както и за другите контролери Logix, за конфигурирането на CompactLogix 5380 и разработката на всички елементи от системата за управление, специалистите използват софтуерния пакет Rockwell Software Studio 5000. След като данните веднъж са дефинирани, достъпът до тях е лесен и те могат да се ползват отново в рамките на цялата среда на Studio 5000, което ускорява разработката на системата и пускането в експлоатация.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   CompactLogix 5380  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...