Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation разширява бизнеса си със задвижващи системи

03.05.2016   |   Бизнес
 
Rockwell Automation обяви, че разширява своя бизнес със задвижващи системи, завършвайки придобиването на MagneMotion, водещ производител на патентовани, високопроизводителни сервоуправляеми конвейерни системи. Тези нови продукти ще бъдат интегрирани в портфолиото на Rockwell Automation от решения за управление, безопасност и сензорни технологии и ще дадат възможност на индустриалните клиенти да извършват по-безопасно, бързо и лесно транспортиране на продукти и тежки товари между машини и в целия завод.
 
Системите MagneMotion са разработени от учени със степен доктор на науките от Масачузетския технологичен институт и са предназначени за приложения с почти неограничени изисквания за дължина, скорост и тяга, без кабели, ограничаващи движението на превозното средство, или движеща се рамка. Благодарение на линейните синхронни двигатели тези системи помагат на производителите да постигнат по-висока пропускателна способност и по-голяма гъвкавост при пренасянето на различни продукти през и между машини.
 
"Тази иновативна технология допълва досегашните ни продуктови предложения и е особена полезна за клиенти в автомобилното производство и монтажните дейности, опаковъчната промишленост и производството на медицински устройства, където има значителна нужда от внимателно и прецизно движение на много различни продукти и части. Придобиването позволява на Rockwell Automation да започне да предлага продуктите си в нови региони и да използва своята глобална инфраструктура за поддръжка на тази дейност, докато тя продължава да нараства", обясни Марко Уишарт, вицепрезидент и главен управител на подразделението Motion Control в Rockwell Automation. 
 
С разширяването на портфолиото си в областта на задвижващите системи чрез високопроизводителни конвейерни системи, които могат да бъдат напълно интегрирани към съществуващите продукти, Rockwell Automation има за цел да допълни и засили пазарната си позиция в сектора, да увеличи експертните си възможности и да продължи да развива технологичните си предложения за сътрудници и клиенти по целия свят.
 
"Очакваме с нетърпение да помогнем на клиентите на Rockwell Automation да се възползват от интелигентните задвижващи решения в своите заводи и в цялата им машинна мрежа", заяви Тод Уебър, генерален мениджър на MagneMotion.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   MagneMotion   конвейерни системи транспортни модули  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...