Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Професионален клуб "Индустриален интернет за всичко" беше учреден в Русенския университет

15.04.2016   |   Технологии
 
Професионален клуб "Индустриален интернет за всичко" беше създаден в Русенския университет "Ангел Кънчев". Основната цел на клуба е да подпомага научното и професионалното развитие на студенти и докторанти в областта на индустриалната автоматизация, роботиката и мехатрониката, както и да популяризира сред младите специалисти съвременните достижения в тази научна сфера.
 
В учредяването участваха над 30 студенти, докторанти и външни специалисти, завършили висшето си образование в Русе, както и три компании - Актив Ел Инженеринг, Търтъл Джет и Елси. Участниците са си поставили за задача да работят за обогатяване на учебния процес, материалната и информационната база на Русенски университет, да представят висшето училище на научни форуми, мероприятия и състезания, свързани с индустриалната автоматизация, роботиката и мехатрониката, провеждани на университетско, национално и международно равнище, да си партнират с фирми и организации. 
 
Това е десетият професионален клуб в Русенския университет, създаден в последните две години. Негов председател е доц. Цветелина Георгиева. „Тези клубове ще бъдат основата на творческите колективи в университета и чрез контактите, които можем да развием с бизнес организациите, можем да подпомогнем професионално развитие на техните членове“, каза в приветствието си ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева. 
 
Членове на клуб "Индустриален интернет за всичко" могат да бъдат редовни, задочни или прекъснали обучението си студенти в Русенския университет и неговите филиали в Разград и Силистра, докторанти, специализанти, преподаватели, научни работници, външни лица и организации с интереси в областта на автоматизацията. В клуба могат да се включат и ученици.
     
Източник: РУ "Ангел Кънчев"

Ключови думи: РУ "Ангел Кънчев"   Русенски университет   индустриална автоматизация   роботика   мехатроника  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...