Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и OSIsoft доставят на BHP Billiton корпоративно решение за обработка и сортиране на информация

05.04.2016   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Rockwell Automation и OSIsoft постигнаха споразумение с BHP Billiton, най-голямата в света диверсифицирана минна компания, за внедряване на корпоративна система за обработка и сортиране на информация – платформа за събиране на данни за производството – в железните мини на компанията в Австралия. Проектирането вече е в ход и се очаква платформата да бъде внедрена окончателно към края на 2016 г.
 
Корпоративната система за обработка на информация ще използва софтуера FactoryTalk Historian Site Edition (SE) на Rockwell Automation и програмата PI System на OSIsoft. Комбинацията от тези два софтуера ще осигури на BHP Billiton видимост в реално време на хронологията на данните за производството в рамките на цялата интегрирана система от мини, жп инфраструктура и пристанищни съоръжения на компанията.
 
Операторите ще имат достъп до инструменти за отчети и за отчитане на тенденциите, които дават задълбочена и подробна информация във връзка с параметрите на производството. Тази информация може да се използва за откриване на възможности за понижаване на промените в качеството, намаляване на разходите и подобряване на производителността в предприятията и по цялата верига за доставки.
 
„Корпоративната система за обработка и сортиране на бази данни (enterprise historian) взима данните и ги превръща в информация”, каза Райън Кахлейн, директор по управление на софтуерни продукти в Rockwell Automation. „Много производители работят върху усъвършенстването до максимум на интелигентната инфраструктура за автоматизация и на големите данни, които генерира тя. Това намира отражение в умното производство, в Industry 4.0 и в други глобални инициативи за модернизация на производството. Проектът на BHP Billiton за стандартизация на събирането на данни за производство на желязна руда, за тяхното съхранение и визуализация е голяма стъпка напред към все по-интелигентно производство, защото създава единна версия от истински данни”, обясни Кахлейн.
 
„Компанията ще може да използва решението, за да сравнява коренно различни активи и операции. Това е информация, която може да бъде превърната в работни познания и мъдрост”, заключи Кахлейн.
 
Брет Хигинс, вицепрезидент на OSIsoft за Азиатско-тихоокеанския регион, добави: „Обединените усилия на Rockwell Automation и OSIsoft събират на едно място най-доброто от управлението на индустриалните и корпоративните данни. Нашето решение безпроблемно издига нивото на съществуващите инвестиции на компанията до ниво предприятие и корпорация и извлича нова информация от мобилните активи. Корпоративната система за обработка и сортиране на информация е единственото средство, което може да извлече полза от огромното количество данни от мините на BHP Billiton.”
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   OSIsoft   BHP Billiton   FactoryTalk Historian   BI  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...