Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB подобри енергийната ефективност в нова сграда на Microsoft с площ от 18 000 кв. м - 24.03.2016

24.03.2016   |   Начало»Реализации
 
ABB предостави решениe за автоматизация на сгради, базирано на KNX, в нова сграда на Microsoft с площ от 18 хил. кв. м, която се намира в покрайнините на датската столица Копенхаген.
 
Решението на ABB подобрява енергийната ефективност чрез използване на IoTSP ("Интернет на нещата, услугите и хората") технологии за интелигентно потребление енергия, което са адаптира към естествения ритъм на деня. Внедрената система за сградна автоматизация оптимизира температурата, качеството на въздуха и осветлението. 
 
Сградата на Microsoft е изградена от два съседни куба с преминаващ през зданията голям V-образен атриум, създаващ светла и просторна работна зона. Фасадата и покривът на сградата са стъклени, което улеснява използването на технологията за оптимално оползотворяване на дневната светлина. Сензори измерват нивата на естествена слънчева светлина и присъствието в сградата, а системата регулира осветлението и щорите. Чрез използването на топлината и слънчевата светлина и с настройване на щорите спрямо тях може да се постигне икономия на енергия, както и да се увеличи комфорта и продуктивността на служителите. 
 
"Този проект отличен пример за това как два технологични лидера си сътрудничат с цел смекчаване на вредното влияние върху околната среда чрез технологията IoTSP", сподели Тарак Мехта, президент на дивизия "Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане" на ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Microsoft   Майкрософт   IoTSP   KNX   сградна автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...