Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB подобри енергийната ефективност в нова сграда на Microsoft с площ от 18 000 кв. м

24.03.2016   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
ABB предостави решениe за автоматизация на сгради, базирано на KNX, в нова сграда на Microsoft с площ от 18 хил. кв. м, която се намира в покрайнините на датската столица Копенхаген.
 
Решението на ABB подобрява енергийната ефективност чрез използване на IoTSP ("Интернет на нещата, услугите и хората") технологии за интелигентно потребление енергия, което са адаптира към естествения ритъм на деня. Внедрената система за сградна автоматизация оптимизира температурата, качеството на въздуха и осветлението. 
 
Сградата на Microsoft е изградена от два съседни куба с преминаващ през зданията голям V-образен атриум, създаващ светла и просторна работна зона. Фасадата и покривът на сградата са стъклени, което улеснява използването на технологията за оптимално оползотворяване на дневната светлина. Сензори измерват нивата на естествена слънчева светлина и присъствието в сградата, а системата регулира осветлението и щорите. Чрез използването на топлината и слънчевата светлина и с настройване на щорите спрямо тях може да се постигне икономия на енергия, както и да се увеличи комфорта и продуктивността на служителите. 
 
"Този проект отличен пример за това как два технологични лидера си сътрудничат с цел смекчаване на вредното влияние върху околната среда чрез технологията IoTSP", сподели Тарак Мехта, президент на дивизия "Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане" на ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   Microsoft   Майкрософт   IoTSP   KNX   сградна автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...