Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Balluff представи нови мрежови I/O блокове

23.02.2016   |   Технологии
 
Balluff представи своите нови модели входно-изходни мрежови блокове I/O Weldblocks. Те са оптимизирани за среди с извънредно силни електромагнитни смущения като цехове, в които се извършва заваряване.
 
Weldblocks са изпълнени от композитен материал, армиран с фибростъкло (полипропиленов сулфид). Той е естествено устойчив на пръски при заваряване и същевременно не се влияе от електромагнитни смущения и шумове, предизвикани от контакт с допълнителни заземителни гнезда (grounding loops).
 
Weldblocks се предлагат за монтаж на машина с разпределена модулна архитектура с IO-Link. Мрежовият възел с главния блок на IO-Link, вграден в Weldblock, комуникира по EtherNet/IP чрез програмируем логически контролер за замаскиране на ефекта от загуба на пакети във VoIP или чрез контролера на машината. Портовете могат да бъдат свързани с разнообразни устройства с интелигентни сензори, съвместими с IO-Link, или с входно-изходни концентратори Balluff IO-Link.
 
Фамилията продукти с марката Weldblock включва и входно-изходни концентратори с разширителни портове Balluff, които могат да увеличат общия възможен за конфигуриране брой на входовете/изходите (I/O count) за един порт IO-Link на 30, или на 240 за един мрежов възел.
 
Weldblocks са оборудвани с вграден уеб сървър и с инструмент за диагностика на портовете, който осигурява бързо отстраняване на повреди.
 
„Balluff Weldblocks предлагат идеално решение за нашите клиенти, които искат да се преборят със силните електромагнитни смущения в своите заваръчни цехови, и при това да поддържат своите шкафове за управление малки. След като внедрите IO-Link, Weldblock IO-Link контролира всичко и с помощта на входно-изходни концентратори можете да изградите цяла архитектура за управление  в един заваръчен цех - задача, която до скоро бе много трудна”, обясни Том Роузънбърг, маркетинг директор на Balluff.
     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   BPS   Weldblocks   входно-изходни блокове   I/O блокове   IO-Link  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...