Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SMC представи нова гама универсални вакуум вендузи

16.02.2016   |   Технологии
 
SMC стартира предлагането на вакуум вендузи от серия ZP3E, предлагаща нов дизайн както на плоските, така и на силфонните вендузи с оребряване. Тази серия има голяма засмукваща сила, като в същото време има възможност да освободи захванатия елемент плавно и по този начин да предотврати повреди вследствие от залепване, съобщиха от компанията.
 
Универсалните вакуум вендузи се предлагат с диаметър от 32 мм до 125 мм. Серията ZP3E е проектирана да отговори на нуждите на индустрията като цяло, където е необходимо една вендуза за различни видове детайли. Те могат да се изработят от различни материали - NBR, силикон, полиуретан или витон, в зависимост от вида материал на захващаните елементи.
 
Вендузите разполагат с вдлъбнатини и неравности по засмукващата повърхност, които гарантират контакт със заготовката през цялото време и сигурно засмукване, което осигурява на операторите ефективно и надеждно решение. Наличието на канали спомага за надеждността на вендузите чрез подобряване на силата на засмукване. Те премахват риска от изхлузване на заготовката дори при омаслени повърхности.
 
Необходимостта от само един винт за монтиране на вендузата я прави лесна за подмяна. Това намалява значително времето за труд и съответно води до икономия на разходите. 
 
"Серията ZP3E е чудесно допълнение към нашата гама вакуум вендузи. Тази серия е с отлични характеристики и гъвкавост, което позволява захващането на заготовки с различен тип повърхности, размери и форми. Новите вакуум вендузи са и природосъобразна, тъй като металната и гумената част могат лесно да се разглобят и рециклират. Гъвкавостта е предимство, когато става въпрос за серия ZP3E и то се характеризира с голям светъл отвор на порта за присъединяване, което осигурява висока скорост на засмукващия поток, например при преместването на картонени листове без оставянето на следи. Гумените вендузи неоставящи следи са идеални за заготовки при които оставянето на следи е недопустимо. Мъжкият адаптор за директен монтаж предлага икономия на време, труд и място за монтаж. Друго предимство е намаленото тегло на адапторите със сферична става, което ги прави удобни за използване при роботи, където всеки грам е от значение", обясниха от SMC.
     
Източник: SMC

Ключови думи: SMC   ZP3E   вакуум вендузи   плоски вендузи   силфонни вендузи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...