Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens пусна мобилно приложение за Desigo CC

02.02.2016   |   Технологии
 
Направление Сградни технологии на Siemens представи нова версия на платформата си за сградна автоматизация Desigo CC. Към нея вече е добавено мобилно приложение, което дава възможност за отдалечен достъп и управлението на аларми през смартфон или таблет с операционните системи Android  и iOS.
 
Благодарение на съвместимостта й с множество комуникационни протоколи като BACnet, SNMP и SSL системата позволява използването на продукти и от други производители. С новите Modbus и OPC библиотеки Siemens разширява кръга от комуникационни протоколи, поддържани от Desigo CC, позволявайки интеграция на още повече устройства за стаен комфорт и пожаробезопасност.
 
Новата версия на Desigo CC поддържа и допълнителни подсистеми, сред които AlgoRex, Simatic S7, SiPass integrated, Siveillance VMS и Milestone Xprotect. Възможна е и реализацията на видеонаблюдение, като платформата прави видео запис и възпроизвеждане на видеото, разполага с мощна търсачка и функции за анализ, както и с много други нови функции.
 
Новата версия на Desigo CC предлага и подобрения по отношение на IT сигурността. Цялата комуникация между клиенти и сървъри вече е криптирана. Платформата се интегрира лесно в DMZ (демилитаризирана зона) и е съвместима с всички наложили се защитни стени.
 
"В момента Desigo CC е единствената платформа, която интегрира всички сградни инсталации в една система. В допълнение новият интерфейс позволява обмен на стойности, съобщения и аларми  с други софтуерни продукти като ERP системи на други производители. Гъвкавият и интуитивен потребителски интерфейс може да бъде персонализиран по отношение на права, работен език и т.н. в зависимост от предпочитанията на потребителя. Към момента се поддържат 18 езика, четири от които могат да бъдат инсталирани едновременно. Платформата дава възможност и за извършване на анализи, което значително улеснява процесите по отстраняване на проблеми и коригиране на грешки, а също така позволява оптимизиране на характеристиките на системите. Desigo предлага и добре познатата функция Green Leaf, благодарение на която с един поглед се установява  работата в енергийно неефективен режим. Сред предимствата на Desigo CC е и това, че тя може да бъде прилагана както в малки, така и в по-големи сгради", обсняват от Siemens.
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Сименс   сградна автоматизация   сградни системи   Desigo CC  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...