Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Разширена функционалност на HMI/SCADA системата GENESIS 64

HMI/SCADA системата Genesis 64 на ICONICS бе разширена с допълнителни функции за „интелигентни“ фабрики, съобщиха от фирма Атикс, представител на Iconics в България.
 
Към тях се отнася съвместимостта с Windows 10, включваща Universal Apps, Microsoft Edge и Cortana - интеграция за гласово взаимодействие. Интегрираният мениджър за аларми информира по SMS или e-mail. Освен това в Genesis 64 е опростено използването на ESRI карти. С комбинацията между географски данни и такива в реално време ESRI функциите могат да се използват директно.
 
2000 символа за многобройни индустрии
Преработената библиотека със символи, включваща повече от 2000 символа, предоставя на потребителите многобройни и разнообразни символи, подходящи за всяка индустрия. С разширената функция за търсене намирането на ISO/DIN или други собствени символи е детска игра.
 
Напълно новият инструмент System Health Monitoring дава възможност за наблюдение на състоянието на приложенията на ICONICS в предприятието. Приложенията  могат да бъдат наблюдавани както в облак, така и в  корпоративни мрежи. Интеграцията  на Autodesk BIM позволява създаването на BMS решения чрез съчетаване на проектни данни и информационния модел на сградата.  
 
В 3D гамата са добавени нови възможности при източниците на светлина и конфигурацията на терена. С функцията KPIWorx могат да бъдат създавани интуитивни KPI табла за управление, дори и с HTML5 на мобилни устройства. 
 
Система за енергиен менидмънт Energy AnalytiX
Посредством Energy AnalytiX Open Accessibility Tools (OData Connector) – инструмент за прогнозен анализ на производството и потреблението – е на разположение нов интерфейс чрез REST уеб услуги. Чрез този интерфейс се извеждат доклади в Microsoft Power BI или Reportworx365 или се осъществяват връзки с Microsoft Azure ML за прогнозиране на стойностите на потреблението на енергия. Нови методи за съставяне на диаграми с вградена drill down функция позволяват още по-лесно показване на стойностите на потреблението на енергия, CO2 и разходите за енергия. Актуализираният списък на предварително конфигурирани електромери от различни производители позволява лесното конфигуриране на приложения за енергиен мениджмънт. 
 
Industrial Big Data приложения
Функцията за запис на историческите данни в Genesis64 се поема от Hyper Historian Express, версия 10.9. Cloud Connector дава възможност за интегриране на  облачни архитектури както в хибрид, така и в частен облак. И тук е възможна връзка чрез REST към power BI. 
 
Augmented Reality ( разширена реалност)
Едно от революционните нововъведения на Iconics е разширена реалност в Mobile HMI. Посредством услуги за локализиране като GPS, NFC (Near Field Communication), или QR кодове, се определя позицията на даден обект и е налице застъпване на реалния образ и свързаните с него данни.
     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atics   Iconics   Genesis 64   Windows 10   интелигентни фабрики   интелигентно производство  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...