Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Delta IA демонстрира интелигентни решения за управление на производството и енергопотреблението на CIIF 2015

Под мотото “По-интелигентно решение – по-добро бъдеще” Delta представи новите си модели роботи от серия DRV90L с шарнирни ставни връзки и от серия DRS60L тип SCARA (роботизирана ръка с регулируема разтегателност, предназначена за сглобяване) на китайския международен промишлен панаир CIIF 2015, който се състоя в края на миналата година в Шанхай.
 
На изложението Delta представи редица изделия за индустриална автоматизация и интелигентни производствени решения. Новите индустриални роботи на Delta са високоскоростни, високоточни и могат да увеличат дневната производителност до три пъти, когато бъдат внедрени в технологичния процес на производства като електрониката, пакетирането и много други. На панаира CIIF бяха представени и системата за наблюдение и управление iPEMS (Intelligent Process & Management System) и онлайн услугата Delta Energy. 
 
“Умната фабрика, съчетаваща висока ефективност, ниска себестойност и ниско потребление на енергия, стана цел за всички производители. Delta, в която иновациите, енергоспестяването и зелените технологии винаги са ни приоритет, дава тласък в развитието на интелигентната индустрия и зеленото производство”, заяви председателят на Съвета на директорите на Delta Янсей Хай.
 
Станцията с подвеждане на работния инструмент под разнообразни ъгли използва робот с шарнирни ставни връзки от серия DRV90L на Delta и осигурява голяма гъвкавост. Този робот може да оптимизира технологичния процес като изпълнява най-различни операции, в това число сглобяване, завинтване, полагане на лепило, запояване, качване и сваляне от конвейера, тестване, подреждане и пакетиране в много отрасли като производството на електротехническо оборудване, на електронни устройства, на каучукови и пластмасови изделия, в металообработването, в машиностроенето и др.
 
В представената работна станция за автоматично полагане на лепило се използва робот тип SCARA от серия DRS60L, който може да извършва операциите си прецизно и с висока скорост, регулирайки скоростта на конвейра, и заедно с това непрекъснато да оптимизира работата си като цяло. Благодарение на външната си 5-та ос, моделът от серия DRS60L може да се ползва при по-сложен набор от операции като полагането на лепило, запояването, качването и свалянето от конвейера и при извършването на различни видове тестове на електротехнически/електронни устройства, потребителска електроника и в други производства.
 
В работната станция за запояване под различни ъгли се използва робот тип SCARA от серия DRS40L, с външна 5-та ос, поради което може да се запоява под различен ъгъл при изработването на компютърна дънна платка, чиито елементи не са само в една равнина. Благодарение на тази станция може да се направи бърза пренастройка на поточната линия за производството на нов вид дънна платка, особено когато линията е фиксирана. Като част от самостоятелна, цялостна роботизирана работна станция, моделът от серия DRS40L може да извършва сложен набор от операции при сглобяване, завинтване, полагане на лепило, подрязване на стърчащи части и подравняване на ъгли, запояване и при провеждането на различни видове тестове на електротехнически/електронни устройства, на изделия от каучук и пластмаса, в металообработването и в други производства.
 
Интелигентната промишлена система за наблюдение и контрол на Delta е автоматизирана система с компютърно управление за контрол и настройка на производствения процес. Тя дава възможност за дистанционно наблюдение и контрол на работата на цеховото оборудване, както и за събиране и анализ на данни, управление на машините, измерване, настройка на параметри и прагове за аларми, илюстриране на текущото положение с графики и екрани. Може да намери приложение в машиностроенето, металургията, третирането на води, проектите използващи интернет на вещите (IoT), климатизацията, пакетирането, отоплението, наблюдението на околната среда, текстилната промишленост, проектите за подобряване на енергийната ефективност, транспорта и в умните сгради.
     
Източник: Мехатроникс

Ключови думи: Мехатроникс   Delta Electronics   Delta IA   Delta Energy   индустриални роботи   интелигентно производство  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...