Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

10 тенденции в модерното производство през 2016 г.

05.01.2016   |   Начало»Статии
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Модерните и напредничави технологии определят бъдещето на производството, твърди изследване на промишлената група Global Consumer & Industrial Products на Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global) и американската неправителствена организация U.S. Council on Competitiveness (Американски съвет по конкурентоспособност).
 
Изследването на Deloitte Global и CoC се базира на десетки интервюта, проведени лично с ръководители на технологични компании, ръководители на научни изследвания и директори на национални научно-изследователски лаборатории. Те споделят експретните си становища относно тенденциите, които ще бъдат актуални в производството през 2016 г. и в следващите години. Изследването определя десетте най-обещаващи и напредничави производствени технологии:
 
1. Прогнозни анализи.
2. Умни продукти с безжична свързаност (Internet of Things).
3. Модерни материали.
4. Интелигентни производствени предприятия (Smart Factory).
5. Цифрово проектиране, симулация и интеграция.
6. Компютърна обработка с висока производителност.
7. Усъвършенствана роботика.
8. Триизмерно принтиране и сканиране.
9. Открито проектиране/пряка връзка за информация от клиента.
10. Добавена реалност.
 
"Инвестирайки в усъвършенствани и модерни производствени технологии, държавите могат да повишат своята конкурентоспособност и да допринесат за икономически просперитет. Инвестициите в научни изследвания и разработки могат да доведат до усъвършенствани производствени възможности. Те, от своя страна, могат да създадат по-комплексни, полезни и привлекателни продукти за износ. Износът на тези високотехнологични продукти, който често пъти е с висока добавена стойност, на свой ред може да направи държавата по-конкурентоспособна", коментира Грег Гифи, вицепрезидент на Deloitte LLP.
 
Според изследването на Deloitte Global и CoC се очаква в бъдеще САЩ да запазят положението си на водещ фактор в областта на научните изследвания, технологиите и иновациите благодарение на солидните традиции, изградени през изминалото столетие. 
 
"Структурата на иновациите в САЩ притежава някои характеристики, които са от особена важност и поставят държавата в първите редове на модерните науки, технологии и иновации", обясни Мишел Дрю Родригес, ръководител на Центъра за научни открития на Deloitte и главен мениджър на Deloitte Services LP. Според Дебора Уинс-Смит от CoC изследването показва, че водещата роля на САЩ не е сигурна. В бъдеще все по-конкурентни ще стават страни като Китай. 
 
"Понастоящем САЩ инвестират много повече от останалите страни в научни изследвания - те имат 23% дял от световните разходи в тази област. Но Китай е на път да изпревари Америка и да й отнеме водещата роля по отношение на инвестициите в научни изследвания и разработки, и това може да се случи до края на десетилетието", обясни Уинс-Смит.
     
Източник: Deloitte

Ключови думи: интелигентно производство   интелигентно предприятие   цифрово проектиране   роботика   3D печат   Smart Factory  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Статии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...