Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи усъвършенстваните контролери ControlLogix 5580

08.12.2015   |   Технологии
 
Rockwell Automation разшири семейството контролери Allen-Bradley ControlLogix с цел по-бърза работа на системата и поддръжка на повече интелигентни устройства в производството и индустриалните дейности. Новият ControlLogix 5580 осигурява до 45% по-голям капацитет за приложения, до 20 пъти по-голямо бързодействие от сегашната серия 5570 и има вграден 1-гигабитов Ethernet порт, който поддържа високоскоростни комуникации с изнесени I/O и приложения с до 256 серво-оси.
 
"С този нов контролер потребителите могат да отговорят на бъдещите потребности от капацитет и производителност, като проектират интелигентни машини и работят за изграждането на свързано предприятие. Новият порт и допълнителният капацитет намаляват необходимостта от хардуер за контрол и комуникация, като се понижават и сложността на системата, разходите и пространствените изисквания", обясни Денис Уайли, глобален продуктов мениджър в Rockwell Automation.
 
Изборът на продукти също е улеснен с ControlLogix 5580, тъй като потребителите могат да изберат подходящия модел чрез общия брой необходими Ethernet мрежови възли. Един ControlLogix 5580 може да поддържа до 300 Ethernet възела. 
 
Контролерът позволява и повишена защита на съоръжения, активи и интелектуална собственост чрез усъвършенствани технологии за сигурност и софтуерни функции като дигитално подписан и криптиран фърмуер, откриване на промени и записване на одити.
 
Както и с другите контролери Logix, инженерите могат да използват софтуерния пакет за проектиране Rockwell Software Studio 5000, за да конфигурират ControlLogix 5580 и да разработват всички елементи от системата си за управление. Данните могат да се дефинират веднъж, а след това лесно да се намират и използват повторно, така че да се ускори разработката и въвеждането в експлоатация на системата.
     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Allen-Bradley   ControlLogix   контролери  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...