Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и Fanuc представиха нови съвместни разработки на Automation Fair

На изложението Automation Fair 2015, организирано от Rockwell Automation на 18 и 19 ноември т. г. в Чикаго, Rockwell и Fanuc демонстрираха нови технологии за отдалечен мониторинг и цялостна сигурност, които намаляват времето за неразполагаемост и повишават продуктивността на съоръженията. Двете компании си сътрудничат по редица инициативи в областта на индустриалния Internet of Things (IoT) и предлагат съвместни решения, които увеличават производителността на индустриалните системи.
 
"Индустриалните IoT технологии предоставят обещаната възможност за достъп до навременна, поставена в контекст информация, необходима за предотвратяване на прекъсвания. Чрез работата ни с Fanuc можем да помогнем на клиентите да получават достъп до данни, които преди това не са били достъпни. Тези данни се извличат от интелигентните индустриални устройства, след което се поставят в контекст и се предоставят заедно с необходимата информация за състоянието, работата и енергийното потребление на съоръженията", обясни Сужийт Чанд, старши вицепрезидент и главен технологичен директор в Rockwell Automation.
 
"Компаниите непрекъснато търсят най-новите производствени технологии, които да им помогнат в бъдещия растеж, иновации и рентабилност. В бъдеще продукти като облачно базираното приложение Zero Downtime (ZDT) биха могли на практика да премахнат неочакваното време на неразполагаемост на системите в производството", коментира Рик Шнайдър, президент и главен изпълнителен директор на Fanuc America.
 
По време на Automation Fair двете компании демонстрираха няколко съвместни интегрирани технологии, включително: приложението ZDT на Fanuc, което показва как облачно базираният анализ на данни може да предскаже и предотврати непланираните време на неразполагаемост на оборудване за автоматизация в свързана инфраструктура, изградена от продукти на Cisco и Rockwell; производствени данни в реално време от роботи Fanuc Robomachine и програмируен контролер за автоматизация (PAC) Allen-Bradley GuardLogix, показани на HMI устройства, реализирани с FactoryTalk View от Rockwell Automation; CR-35iA - "зелен" робот за съвместна работа; технологии за сигурност, които използват скенери Allen-Bradley Guardmaster; демо версия на задвижваща система с интегрирани контролери Rockwell Automation с Fanuc CNC и роботи, която чрез Ethernet/IP събира информация от контролерите и изпраща известия, когато конкретно приложение се нуждае от внимание.
 
Тези разработки са изградени въз основата на съществуващото сътрудничество между Fanuc и Rockwell Automation, започнало преди четири години в областта на CNC машините и програмируемите контролери за автоматизация Logix.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Fanuc   Automation Fair   IoT   ZDT   PAC   Allen-Bradley GuardLogix  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...