Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SMC представи нови високоскоростни портативни йонизатори

SMC пусна на пазара две нови серии портативни, бързодействащи йонизатора вентилаторен тип, съобщиха от компанията. Освен че са способни да неутрализират статичен заряд от по-голяма площ, новите IZF21 и IZF31 позволяват конфигуриране спрямо специфичните нужди на приложението.
 
Йонизаторите са насочени към разнообразни индустриални приложения, например издуване на PET бутилки, опаковъчни фолиа и пластмаси.
 
"Йонизаторите IZF21/IZF31 са проектирани с идеята да са гъвкави, да премахват опасно високите нива на статичен заряд от големи площи за по-малко от секунда и да постигат йонен баланс от ±5 V. Стабилността и производителността на йонизаторите IZF21/IZF31 са допълнително подобрени благодарение на автоматичната функция за настройване на баланса. Чрез вграден сензор, постоянно следящ компенсиращото напрежение, постигаме стабилна работа и намалено време за настройка. Освен всичко това, компактният дизайн (40 мм дебелина) на двата йонизатора позволява да бъдат монтирани в тесни пространства", обясянват производителите.
 
IZF21 постига дебит от 1.8 m³/min или една секунда време за разряд. По-големият IZF31 може да разреди статичното електричество за 0.5 секунди или да постигне дебит от 4.4 m³/min. Допълнителната решетка с жалузи може да се монтира хоризонтално или вертикално и позволява настройване на зоната за разреждане чрез задаване на различни ъгли на въздуха.
 
"IZF21 / IZF31 предлагат на нашите клиенти изключителна производителност и гарантирана устойчивост. Първоначалните отзиви за тях са особено положителни и ние сме убедени, че ще бъдат страхотно допълнение към съществуващата гама от йонизатори", допълват от SMC.”
 
Основните характеристики на йонизаторите от тези серии са: усредняваща натоварването функция, която почти удвоява живота на излъчвателите; LED индикатори, с помощта на които могат да се идентифицират до седем грешки, повишавайки надеждността на уреда; автоматична почистваща функция, чрез която се редуцира замърсяването по излъчвателите; възможност за добавяне на филтър, който да не позволява на чужди частици да навлизат към вентилатора, намалява риска от окъсяване на излъчвателите; касетъчен дизайн на излъчвателите, който позволява бързата им и лесна подмяна без допълнителни инструменти.
     
Източник: SMC

Ключови думи: SMC   йонизатори  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...