Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SMC представи нови високоскоростни портативни йонизатори

20.11.2015   |   Технологии
 
SMC пусна на пазара две нови серии портативни, бързодействащи йонизатора вентилаторен тип, съобщиха от компанията. Освен че са способни да неутрализират статичен заряд от по-голяма площ, новите IZF21 и IZF31 позволяват конфигуриране спрямо специфичните нужди на приложението.
 
Йонизаторите са насочени към разнообразни индустриални приложения, например издуване на PET бутилки, опаковъчни фолиа и пластмаси.
 
"Йонизаторите IZF21/IZF31 са проектирани с идеята да са гъвкави, да премахват опасно високите нива на статичен заряд от големи площи за по-малко от секунда и да постигат йонен баланс от ±5 V. Стабилността и производителността на йонизаторите IZF21/IZF31 са допълнително подобрени благодарение на автоматичната функция за настройване на баланса. Чрез вграден сензор, постоянно следящ компенсиращото напрежение, постигаме стабилна работа и намалено време за настройка. Освен всичко това, компактният дизайн (40 мм дебелина) на двата йонизатора позволява да бъдат монтирани в тесни пространства", обясянват производителите.
 
IZF21 постига дебит от 1.8 m³/min или една секунда време за разряд. По-големият IZF31 може да разреди статичното електричество за 0.5 секунди или да постигне дебит от 4.4 m³/min. Допълнителната решетка с жалузи може да се монтира хоризонтално или вертикално и позволява настройване на зоната за разреждане чрез задаване на различни ъгли на въздуха.
 
"IZF21 / IZF31 предлагат на нашите клиенти изключителна производителност и гарантирана устойчивост. Първоначалните отзиви за тях са особено положителни и ние сме убедени, че ще бъдат страхотно допълнение към съществуващата гама от йонизатори", допълват от SMC.”
 
Основните характеристики на йонизаторите от тези серии са: усредняваща натоварването функция, която почти удвоява живота на излъчвателите; LED индикатори, с помощта на които могат да се идентифицират до седем грешки, повишавайки надеждността на уреда; автоматична почистваща функция, чрез която се редуцира замърсяването по излъчвателите; възможност за добавяне на филтър, който да не позволява на чужди частици да навлизат към вентилатора, намалява риска от окъсяване на излъчвателите; касетъчен дизайн на излъчвателите, който позволява бързата им и лесна подмяна без допълнителни инструменти.
     
Източник: SMC

Ключови думи: SMC   йонизатори  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...