Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation разширява възможностите на софтуерния пакет Studio 5000

13.11.2015   |   Технологии
 
Rockwell Automation добави три нови приложения към своята развойна среда Studio 5000 на Rockwell Software, за да съдейства на инженерите за ускорено проектиране на системи за автоматизация, основани на концепцията Connected Enterprise. Тези приложения, заедно със софтуера за програмиране на контролери Studio 5000 Logix Designer, пуснат през 2012 г., предоставят повече повече функционални възможности в рамките на една среда, което подобрява и прави по-ефективно проектирането на системи за автоматизация.
 
“Добавянето на тези приложения значително разшири възможностите на нашата интегрирана развойна среда. Тези новости опростяват проектирането и намаляват нуждата от ползване на няколко отделни средства, което пък осигурява плавен преход между етапите при разработката на цялостната система”, отбеляза Майк Бримър, продуктов мениджър в Rockwell Automation.
 
Новата версия на приложението Studio 5000 Architect е централният елемент в средата Studio 5000. Чрез него потребителите имат поглед върху цялата система за автоматизация, могат да конфигурират отделни устройства като контролери и различни интерфейсни терминали и да задават режима на комуникация между тях. Studio 5000 Architect също така обменя данни с останалите приложения от средата Studio 5000 и със средствата за проектиране на електрически системи на други производители, което опростява процеса на разработка.
 
Приложението Studio 5000 Logix Designer е софтуерното средство за програмиране и настройка на фамилията контролери Allen-Bradley Logix5000, чрез които се управляват технологични процеси в дискретното, непрекъснатото и серийното производства, управление на асинхронни и серво двигатели и задвижвания, както и системи за сигурност. Процесът на проектиране е опростен с възможностите за преглед на програмния код според нуждите на конкретния проект; с усъвършенстваната методика за по-ефективно повторно използване на части от код; и със средствата за лесна координация на работата между повече програмисти.
 
Новото приложение Studio 5000 View Designer е софтуерното средство за програмиране и настройка на графичните терминали Allen-Bradley PanelView 5500. Studio 5000 View Designer осигурява интуитивна, модерна развойна среда, която помага на потребителите по-лесно да изграждат съвременни системи. Това приложение допринася съществено за интеграцията между системата за управление и интерфейса към оператора, което подобрява ефективността при програмиране и експлоатацията по време на работа.
 
Новият Studio 5000 Application Code Manager ускорява разработката на системи, като дава възможност на потребителите да си съставят библиотеки от програмен код, който може да се използва за други цели в рамките на цялото предприятие. Създаването на проектите с Application Code Manager подобрява тяхната структурата и взаимосвързаността между елементите им, води до намаляване на развойните разходи и до по-бързо пускане в експлоатация на системата.
 
Rockwell Automation внесе подобрения в средата Studio 5000 и по отношение на сигурността. Новoстите в тази насока включват повече възможности за идентификация на потребителя и контрол на достъпа, както и нова функция за установяване на различни нива на правомощия. Всички тези функции подобряват производителността и нормалната работа на системата, като при необходимост предоставят избраното ниво на достъп.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Rockwell Software   Studio 5000   Allen-Bradley PanelView   Connected Enterprise   контролери   терминали  

SAT
Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...