Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Eхнатон предлага нова серия серводвигатели на Mitsubishi Electric с функции за безопасност

20.10.2015   |   Технологии
 
Mitsubishi Electric представи новата гама серводвигатели HG с функции за безопасност, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на компанията в България. Серията се отличава с висока скорост и прецизност, като съчетава плавно въртене и усъвършенствани възможности за ускоряване, което я прави подходяща за захранващи оси при металообработващи машини.
 
"С комбинация от серводвигател с функции за безопасност и модул за безопасност MR-D30 могат да се реализират функциите STO/SS1/SS2/SOS/SLS/SBC/SSM в съответствие с EN IEC 61800-5-2. Благодарение на енкодера за безопасност, функциите за безопасност съответстват на Категория 4 PL e, SIL 3. Моделите HG-KR_W0C, HG-JR_W0C и HG-SR_W0C се предлагат в допълнение към стандартните двигатели, за да отговорят на нарастващите нужди от приложения за безопасност в индустрията", поясняват от компанията.
 
Моделът HG-KR_W0C (200 V) се характеризира с ниска инерционност, номинална скорост 3000 об/мин и максимална скорост 6000 об/мин. Той е предназначен за приложения с ниска мощност от 50 W до 750 W. HG-JR_W0C (200 V/400 V) е подходящ за приложения със средна до висока мощност от 500 W до 22 kW и също се отличава с ниска инерционност, както и с номинална скорост 3000/1500 об/мин и максимална скорост 6000/2500 об/мин.
 
За приложения със средна мощност от 500 W до 7 kW е проектиран моделът със средна инерционност HG-SR_W0C (200 V/400 V). Той е с номинална скорост 2000 об/мин и максимална скорост 3000 об/мин. Продуктът е съвместим с модула за безопасност MR-D30 (версия A1 или по-нова), както и със сервоусилвателите MR-J4-_B_-RJ (версия B5 или по-нова) и MR-J4-_A_-RJ (версия B5 или по-нова).
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   серводвигатели   модули за безопасност   MR-D30  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...